Президентът Байдън заяви, че пандемията COVID-19 е приключила по време

...
Президентът Байдън заяви, че пандемията COVID-19 е приключила по време
Коментари Харесай

Джо Байдън заяви, че пандемията COVID-19 е приключила

Президентът Байдън съобщи, че пандемията COVID-19 " е завършила " по време на изявление за предаването " 60 минути " на CBS, което провокира мощна реакция както от страна на консервативни, по този начин и от страна на демократични гласове в обществените медии, които показаха неотдавнашните спорни послания на неговата администрация, отбелязва foxnews.com.

" Пандемията завърши. Все още имаме проблем с Коронавирус, към момента работим доста по него, само че пандемията е завършила ", сподели Байдън. Думите на президента провокираха рецензии по отношение на потреблението на изключителните пълномощия на Коронавирус, носенето на маски и използването на ваксини в Съединени американски щати.

Републиканецът Томас Маси написа: " Ако " пандемията е завършила ", както споделя Байдън, тогава всички изключителни пълномощия на президента, учредени на пандемията и изключителните пълномощия на всеки губернатор би трябвало да бъдат анулирани още на следващия ден. " Байдън е подложен на критика и за това, че през последните седмици избира да поставя маска - ход, който опонира на изказванията му.

Консервативният радиоводещ Бък Секстън разгласява в Туитър скрийншоти от публикация в " Дейли мейл ", в която се вижда Байдън с маска, с което добави рецензиите, че единствено преди две седмици той е носил маски навън. " Напомняме, че Байдън носеше маски на открито преди 2 седмици, само че в този момент споделя, че пандемията е " свършила ", тъй като изборите наближават и той е  пълен с нелепости. "

Други консервативни критици се питат за какво в няколко американски щата към момента са в действие изключителни заповеди, децата към момента носят маски в държавните учебни заведения, а на неимунизираните деца е неразрешено да спортуват в избрани региони, откакто пандемията е завършила.

Критиците от левицата, разочаровани от хипотетичните опити на Байдън да премълчи заплахите от COVID-19, също показаха възмущението си в Туитър. Д-р Лъки Тран от Колумбийския университет написа: " След като в продължение на две години се оплакваше, че това е " пандемията на неимунизираните ", президентът направи може би най-лошото нещо, което някой би могъл да направи, с цел да понижи броя на имунизираните: той прибързано разгласи пандемията за завършила. "

В обособен туит Трън се опълчи на изказванието на Байдън с данни от университета " Джон Хопкинс ", които демонстрират наклонност към увеличение на броя на смъртните случаи от COVID-19 през последните 12 месеца. Водещият на MSNBC Мехди Хасан също изрази пренебрежението си към изказванието, като написа: " Една от многото аргументи хората да не носят маски е, че хора като Байдън не престават да им споделят погрешно, че пандемията е завършила. "

Епидемиологът доктор Ерик Фейгъл-Динг написа в понеделник, че краят на пандемията " даже не е близо ", добавяйки, че " еволюцията на нови разновидности на вируса към момента не е завършила " и че " предаването му към момента е доста високо ", наред с други неща, до момента в който активистката и някогашен сенатор от щата Охайо Нина Търнър назовава изказванията на президента " извънредно безотговорни и подвеждащи ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР