Презентацията на заместник-кмета по транспорт Тодор Чонов Зелена градска мобилност“

...
Презентацията на заместник-кмета по транспорт Тодор Чонов Зелена градска мобилност“
Коментари Харесай

Чонов представи визия за зелена градска мобилност

Презентацията на заместник-кмета по превоз Тодор Чонов „ Зелена градска подвижност “ провокира огромен интерес измежду участниците в състоялия се в София конгрес Green Urban Infrastructure Summit Bulgaria 2023.

Анализирайки проблемите, съпътстващи одобряването на Пловдив като център на най-бързо разрастващата се индустриална зона в България, той уточни предпочитаните за общината планове. Сред тях са извеждането на трафика отвън центъра на града посредством доизграждането на външния и вътрешен кръг, както и модернизацията на транспортната система.

Чонов  призна, че към момента съществуват доста провокации, само че са в деяние действителни стъпки, които да покачат качеството на живот на пловдивчани. Изпълняват се редица значими, само че отлагани с годините  инфраструктурни планове, които да обезпечат директни пътни връзки сред обособените градски региони. Приета е методика за зоните с ниски излъчвания, създаден е и 10-годишният проект за устойчива градска подвижност, който предлага интелигентни, интермодални, налични и атрактивни транспортни решения, гарантиращи качествена услуга на хората и бизнеса в общината.

Сред значимите планове заместник-кметът открои надграждането на електронно-билетната система и основаването на общинското сдружение за екологичен градски превоз „ Екобус “. Амбицията за закупуване на електрически рейсове срещна поддръжка при последвалите диалози с  представители на Европейската капиталова банка, която е сътрудник на проведения конгрес.

Green Urban Infrastructure Summit – Bulgaria 2023 сложи акцент върху световните цели, инструментите и източниците на финансиране, отговорностите и провокациите пред институционалните и частните вложители. Сред участниците бяха вицепрезидентът на Европейската капиталова банка Лиляна Павлова, Андрей Новаков от Комисията по районно развиване в Европейския парламент, представители на одобрени интернационалните и национални институции.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР