Презентации, детски рисунки, артистични работилници, изложби и филми ще провокират

...
Презентации, детски рисунки, артистични работилници, изложби и филми ще провокират
Коментари Харесай

Сливен се включва в Европейската нощ на прилепите

Презентации, детски рисунки, артистични работилници, изложения и филми ще предизвикат интереса към тайнствения живот на прилепите.Поводът е Европейската нощ на прилепите. Проявата в Сливен се отбелязва през днешния ден, с домакинство Природен парк „ Сините камъни “.

Заниманията стартират в 10.30 часа и ще продължат през целия ден в постройката на парка, разясни за Дарик Красимир Цуцов от ДПП.

Той добави, че посещаване за декларирали възпитаници от най-малките възрастови групи до девойки и момчета от 7 клас. Няма да върнат и с готовност ще се посрещнат и по-големи възпитаници, както и всички жители, показали интерес към проявата.

Целта на самодейността е да запознае повече хора с неповторимия метод на живот и огромната значителност на едни от най-интересните животни на планетата – прилепите.

Отбелязана за първи път през 1990 година във Франция и Полша, през днешния ден Европейската нощ на прилепите се провежда допълнително от 30 страни, измежду които и България. През 2012 година, за първи път към събитието се причислиха и Съединени американски щати, Филипините, Азербайджан, Израел, Тунис, Украйна и Ливан. С това Нощта на прилепите се трансформира в интернационална демонстрация, надхвърляща мащабите на „ Стария континент ".
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР