През зимните месеци аеропортът запустява, това пречи на бизнеса и

...
През зимните месеци аеропортът запустява, това пречи на бизнеса и
Коментари Харесай

Предлагат създаване на Фонд за развитие на Летище Бургас

През зимните месеци аеропортът запустява, това пречи на бизнеса и туризма
Няма полети и до София

13-те общини в Бургаско да основат Фонд за развиване на Летище Бургас. Целта е да се обезпечи целогодишна работа на аеропорта. В момента той е затворен за ремонт и макар, че концесионерът разгласи, че работата по пистите ще завърши в края на март, кметове, хотелиери и туроператори недоволстват, че това ще повлияе отрицателно на сезона. 

Затова кметът на Поморие Иван Алексиев и екипът му са подготвили тактика за целогодишна работа на Летище Бургас. През зимните месеци полетите са единствено от и до Лондон, до столицата София пък няма нито един.  Летището безусловно запустява през огромна част от годината. В момента, в който се прави ремонта, на аеропорта не стопират даже рейсове на градския превоз. 

Преди броени дни, по самодейност на бургаския кмет Димитър Николов, градоначалниците на курортите по Южното Черноморие още веднъж се събраха, с цел да намерят решение на казуса.  Областният шеф Пламен Янев пък провежда открита среща с жители в петък, по отношение на тревожната наклонност за понижаване на полетите от и до Летище Бургас, както и за откриване на нови благоприятни условия.

„ Предлагам кметовете на 13-е общини в Бургаско да създадем Фонд за развиване на Летище Бургас и ясно да заявим, че парите отиват за закупуване на авиолинии. Ние ще водим договарянията с авиопревозвачите и ще сложим изискванията на " Фрапорт ". Те са концесионер и би трябвало да се преценяват. Ако откажат – абдикират от казуса “, разгласи през вчерашния ден кметът на Поморие.  Той предлага средствата от страна на общините да бъдат отделени от туристическия налог и разяснява, че „ Тюркиш еърлайнс “ имат голямото предпочитание да стъпят на Летище Бургас. 

„ Така 5 самолетни компании могат да подсигурят полети в 7 дни от седмицата “, пресметна Иван Алексиев. 

Изпълнителен шеф на Фонда за развиване на Летище Бургас, да е представител на бизнеса, а ръководител да е кметът на Бургас Димитър Николов, гласи още предлагането.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР