През зимата летището във Варна ще има директна въздушна връзка

...
През зимата летището във Варна ще има директна въздушна връзка
Коментари Харесай

Летище Варна ще има директна въздушна връзка със 17 дестинации през зимата

През зимата летището във Варна ще има директна въздушна връзка със 17 дестинации, от които пет са нови.

Това оповестиха от компанията концесионер на летищата във Варна и Бургас " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД, представен от Българска телеграфна агенция.

От през днешния ден влиза в действие зимното разписание на двете летища, което ще е в действие до края на март идната година.

Новите направления от и за летището във Варна са Ливърпул, Берлин - Шьонефелд, Кьолн, Хамбург и Париж Бове - Тиле.

Останалите дестинации са София, Виена, Истанбул, Москва - Домодедово, Лондон Лутън, Дортмунд, Мюнхен-Меминген, Айндховен, Ларнака, Тел Авив и Милано - Бергамо и Копенхаген.

Спрямо въздушните връзки през предишния зимен интервал се регистрира 60 % растеж на целогодишните направления тази година. Ежедневни полети ще се извършват до София и Виена, а до Истанбул те ще са пет пъти в седмицата /понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя.

От и за летището в Бургас през зимата ще се обслужват четири полета седмично до Москва - понеделник, сряда, петък и събота и с два полета на седмица до Лондон /понеделник и петък.

От началото на годината до края на септември варненското летище е обслужило над 1.8 милиона пасажери. През 2019 година летището във Варна работи с 9 нови самолетни компании и обслужва 5 нови дестинации. За същия интервал летището в Бургас е обслужило над 2.81 милиона пасажери.

От началото на годината доникъде на октомври и двете летища регистрират спад на пасажерите с 12 на 100, което, съгласно концесионера, е обикновено развиване поради над 50-процентовия растеж доближат в интервала 2015-2018 година и рекордната за всички времена минала година. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР