През юни тази година Тенис асоциацията на САЩ трябва да

...
През юни тази година Тенис асоциацията на САЩ трябва да
Коментари Харесай

Ето кога ще се разбере съдбата на US Open

През юни тази година Тенис асоциацията на Съединени американски щати би трябвало да разгласи дали ще има US Open тази година. Организаторите в Ню Йорк към този момент са заделили 15 млн. $, с които да подкрепят други тенис организации в страната поради финансовата рецесия, станала факт от пандемията от ковид.

ATP, ITF и WTA публично взеха взаимно решение да няма тенис шампионати най-малко до 13 юли. Това значи, че няма да има сезон на трева в ATP и WTA Туровете. От календара отпадат следните шампионати: Хертогенбош, Хале, Куинс, Майорка, Ийстбърн, Бирмингам, Нотингам, Берлин. В интервала без тенис ранглистата ще бъде замразена, което значи, че няма да има разбърквания в ранглистата.

Преди няколко седмици Уимбълдън публично бе анулиран поради пандемията, като 134-ото издание на The Championships ще се организира от 28 юни до 11 юли 2021 година. Надпреварата трябваше да се състои от 29 юни до 12 юли тази година, само че бе несъмнено, че това няма да се случи и единствено се очакваше формалното неизбежно решение. От The All England Club имаха време да помислят до края на април, само че виждайки обстановката, избраха да не рискуват.

От USTA към този момент алармираха, че вървят по проект с организирането на US Open, който се организира от 24 август до 13 септември.

„ Все още нямаме дефинитивна дата, на която ще обявим решението си. Причината е, че нещата се трансформират доста бързо “, сподели пред The New York Times шефът на USTA Майкъл Доус.

„ Сами можете да си дадете сметка какъв брой път би трябвало да се измине, с цел да се провежда шампионат като US Open. Ще знаем дали ще се организира някъде през юни, до края на юни “.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР