През юни 2021 г. ЦПЛР – Народна астрономическа обсерватория и

...
През юни 2021 г. ЦПЛР – Народна астрономическа обсерватория и
Коментари Харесай

Млади астрономи от Варна се готвят за Международна астрономическа олимпиада в Италия

 През юни 2021 година ЦПЛР – Народна астрономическа обсерватория и планетариум " Николай Коперник “ беше хазаин на Националния кръг на олимпиадата по астрономия 2020 – 2021 година. До него бяха позволени 87 възпитаници от цяла България, разграничени в три възрастови групи. На 20 юли от 10 ч. в НАОП ще бъдат публично връчени грамотите за присъединяване, премиите и медалите на отличените първенци.

От 11 до 24 юли 2021 година в НАОП - Варна се организира подготовка на разширения народен тим, посредством която да бъде избран и състава на Националния тим на България за присъединяване в XXV Международна астрономическа олимпиада, гр. Матера, Италия, от 23 – 31 октомври 2021 година

Подготовката протича всекидневно доста интензивно от 8:30 до 19 ч. с решение на теоретични, на практика задания и наблюдения. Ръководители на учениците са Ева Божурова, Никола Каравасилев, Захари Дончев, Даниела Иванова, Александър Куртенков и преподаватели - стажанти - Стефан Иванов и Любомир Шойлев.

В края на лагера от 21 до 23 юли ще се организира подборен кръг за установяване на окончателния състав на Националния тим.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР