През юни 2016 г. Алекс има планирана операция, при която

...
През юни 2016 г. Алекс има планирана операция, при която
Коментари Харесай

Защо се поставя пълна упойка на деца при дентална помощ?

През юни 2016 година Алекс има планувана интервенция, при която би трябвало да му бъде отстранена киста на зъб. За успокоение на родителите и с цел да не се тормози детето лекарят – доктор Валентин Павлов , предлага да му бъде поставена цялостна анестезия.Той обаче не осведоми родителите за рисковете от интервенцията.
ЦИК смъкна имунитета на кандидат-депутата Валентин Павлов Той е разследван за гибел, настъпила след лекарска неточност
След слагане на упойката детето умира. Само антидот е могъл да помогне, само че с подобен в клиниката не са разполагали.

Вместо бърза реакция за набиране на антидот, по думите на родителите лекарите се пробват да подобрят положението на момчето 35 минути. Момчето е закарано прекомерно късно в „ Пирогов”, без витални функционалности.
Софийският градски съд постанови условна присъда 3 години отнемане от независимост с 5 години изпитателен период, през които доктор Павлов не може да упражнява специалността си. Със същата присъда са и брачната половинка му Венета Павлова и доктор Йонна Филипова от клиниката.

Условната присъда е насмешка, ще апелираме, разяснява през вчерашния ден пред bTV родителите на умрялото момче Валери и Албена Захариев.
Родителите на умряло след анестезия момче не престават да търсят правдивост Те ще апелират условните присъди за гибелта на сина им
В сходна обстановка е била и Ирина Репуц , ръководител на предприемчив наставнически комитет и майка на пет деца. Преди няколко години завела едно от децата си в клиниката на доктор Павлов и се оказало, че детето има пет развалени зъба. От клиниката предложили да му слагат цялостна анестезия, с цел да ги оправят едновременно – да не мъчат детето пет път. Уведомили Репуц, че касата поема всичко. След случая със гибелта на 14-годишния Алекс тя си дала сметка, че не е била осведомена за рисковете от цялостната анестезия.

Трябва да се построи система за логистика сред лечебните заведения за бърза реакция в такива случаи, прикани Ирина Репуц.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР