През юли тази година за малко се показа Pop-up Chicken.

...
През юли тази година за малко се показа Pop-up Chicken.
Коментари Харесай

Ново място: Pop-up Chicken от Джун и Рене Йошида

През юли тази година за малко се появи Pop-up Chicken. Опашките се точеха до 7-о учебно заведение. После изчезна, както прилича на един pop-up. Сега още веднъж е налице, само че би било извънредно неуместно, в случай че изчезне.

В Pop-up Chicken вземат участие FunKooks (Рене Йошида и Джун Йошида) и Street chefs. Дори да сте с най-малък интерес към усета и вкусното, имената ще са ви добре познати, а концепцията за Pop-up Chicken е на Рене Йошида. В какво тъкмо се състои тя?

Вариант на пърженото пиле, което в този момент може да опитате, съществуваше към 6 години в ресторант " Щастливото прасе " на Рене и Джун. Когато го махнали от менюто, се надигнали не гневни, а напряко афектирани хора. После опашките от юли напълно избистрили хрумването да се направи бързо място за пилета. А те са в три разновидността: на грил, пържено и крилца.

Твърдо предписание е пилетата да не са ГМО и да са отглеждани без антибиотици. Пърженото идва от Италия, на грила се въртят пилета от българска плантация.
Реклама
Крилцата са по корейски - надълбоко поели от сладко-кисело-лютия сос с кочуджан, тъй че най-после да станат лепкави, пикантни, неизбежно омазващи пръсти и усти. Или такива, каквито би трябвало да са.

Пърженото пиле е в азиатски жанр: с мариноване, двойно пържене, и панировка с царевично нишесте, без яйца. Но сигурно и с някакви други трикове, с цел да е по този начин сочно, хрупкаво и нежно.

За сандвича е определен най-подходящият самун (пандеми от &хляб), както и заряд, а пилето на грил е друго пиле на грил - с нежна вътрешност и нежна коричка. Много хитро е да си го поръчате в плик и да си изберете един сос, дружно с който хубавичко да се раздрусват.

Извън пилешките прелести са четирите соса: на млечна основа, със зехтин, мед, джинджифил, лимон и самардала, от люти чушки, девесил, чесън и кориандър, и тайландски с алено къри. Всички вървят и към трите пилета, и към сандвича, зависи единствено от настроението.
Реклама
Като гарнитури са картофената салата с морков, репичка и самардала, и колслото с девесил. Всеки ден има друга вегетарианска крем чорба.

Докато дояждах пътьом пържено пиле, прескачайки чувалите пясък, купчините павета и телените огради на " Шишман ", се сетих за една от известните антропологични теории, която изяснява по какъв начин човек, откакто се научил да опича суровата си храна на огън, се отделил от храненето на животинския свят. Когато грънчарството дало съдовете, той почнал да я сварява и по този начин настъпила цивилизацията в храненето му. Бих допълнила, че с пърженето се е издигнал до още по-висш етап, а когато в мазнината поставил пиле, напряко положил своя кулинарен венец.

ул. " Гурко 38 ", ъгъл с ул. " Шишман "

Работното време към този момент е понеделник - неделя - 12.30 до 22 ч. Ще има отмора от 15 до 16 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР