През юли месец можем да очакваме да получим покана за

...
През юли месец можем да очакваме да получим покана за
Коментари Харесай

Юли месец очакваме покана за чакалнята на еврозоната

През юли месец можем да чакаме да получим покана за влизането на България в чакалнята на еврозоната. Това е упованието на премиера Борисов, което той изрече по време на икономическия конгрес, проведен от Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

По думите му до тогава би трябвало да се построи прелестна среда за вложителите, както и да се продължи да се работи по създаване на транспортната инфраструктурата. Борисов обединил старания с президента Румен Радев, с цел да може визитата на немския президент също да подкрепи напъните на България за една добра среда за немските вложители.

В умозаключение министър председателят съобщи, че му е доста прелестно да гледа, че България изнася свои артикули в Германия и то в областите на машиностроенето и електрониката. По думите на Борисов това показвало действителната стопанска система и действителните промишлености в страната, с помощта на които се държи растежа на стопанската система.

"На първо място са приходите. Хората привикнаха с новите автомагистрали, с метрото, в този момент желаят приходите да се вдигнат. Българите се съизмерват с австрийци, германци, и в случай че не бъдат нараснали заплатите, миграцията ще продължава ", сподели още Борисов.

Премиерът съобщи обаче, че не е сигурен дали страната ни ще бъде призната в Шеген. Борисов изрази тази неустановеност с мотив, че има една-две страни, които били егоисти. Той обаче не назова имената на страните, които пречат на България.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР