През юли 2023 г. въздушният трафик в Европа се е

...
През юли 2023 г. въздушният трафик в Европа се е
Коментари Харесай

Как лошото време в Европа се отразява на авиацията

През юли 2023 година въздушният трафик в Европа се е нараснал приблизително със 7% спрямо юли 2022 година, като общият брой полети през месеца надвишава 1 милион за първи път от септември 2019 година насам. В към половината от общо 43-те държави-членки на организацията за наблюдаване на въздушното придвижване EUROCONTROL равнищата на трафик са същите или над тези, наблюдение през юли 2019 година, изключително в Югоизточна Европа, написа румънското издание Romania Journal, оповестяват от.
В европейската мрежа са осъществени общо 1 018 890 полета
Метеорологичните условия в Европа бяха много рискови през юли и обвързваните с тях забавяния на полетите през този месец са били над два пъти и половина повече в съпоставяне със съответния интервал на предходната година.

Основното влияние идва от гръмотевичните стихии и изобилните превалявания в Германия, Унгария и Сърбия. Най-големите забавяния, провокирани от промени в графика на въздушното придвижване, са регистрирани на летищата във Франкфурт, Гетуик и Мюнхен.

Като цяло, в случай че се изключи метеорологичния детайл, закъсненията на полети понижават с съвсем една четвърт до приблизително 2.5 минути на полет, макар че трафикът нараства със 7%.

Ако се включи въздействието на неподходящото време, те се усилват от 3.9 на 4.1 минути на полет на годишна база.

Разглеждайки цялостната акуратност, която включва изключителните закъснения, забавянията в графика на самолетните компании и закъсненията, свързани с наземната инфраструктура, обстановката леко се усъвършенства спрямо юли 2022 година, макар по-големия трафик и въздействието на неподходящото време.

Резултатите обаче към момента остават под равнищата от 2019 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР