През януари HP обяви план за създаване на абонаментна услуга

...
През януари HP обяви план за създаване на абонаментна услуга
Коментари Харесай

Кошмарът е истина: HP превръща принтирането в месечен абонамент

През януари HP разгласи проект за основаване на абонаментна услуга за щемпел за своите принтери. Според PCWorld производителят е стартирал програмата All-In Plan, която разрешава на потребителите да отпечатват избран брой страници на месец против избрана такса.

„ Програмата HP All-In е повсеместен абонамент за щемпел, който обезпечава оптималното улеснение и специфичната поддръжка, от които се нуждаете, с цел да поддържате принтера си постоянно като нов. “

гласи описанието на офертата

Главният изпълнителен шеф на HP Енрике Лорес съобщи още през януари, че компанията има предпочитание да сътвори абонаментна стратегия за потребление на своите принтери. Оказва се, че той не се е шегувал.

„ Нашата цел е да създадем печатането допустимо най-лесно. Дългосрочната ни цел е да превърнем печатането в абонаментна услуга. Всъщност работим точно върху това. Вярваме, че този метод ще понижи бариерите пред печата и ще предложи доста по-удобно решение за нашите клиенти. А също така ще бъде и по-екологичен. “

заяви тогава Лорес

Компанията предлага един от трите проекта за ценообразуване като част от своята стратегия All-In Plan.

Първият включва принтер от серията HP Envy с месечни такси, започващи от 6,99 $ или повече. Вторият проект предлага принтер от серията Envy Inspire с месечни такси, започващи от 8,99 $. Третият проект предлага принтер от серията OfficeJet Pro с месечни такси, започващи от 12,99 $. Принтерите Envy всъщност са базови устройства с функционалност за сканиране и скорост на щемпел до 10 страници в минута. Envy Inspire предлага по-високи скорости на щемпел. Най-бързи са моделите OfficeJet Pro, които имат и вграден факс.

Компанията дава обещание, че след две години абонамент ще предложи на потребителите „ надграждане “, което значи даване на по-модерен модел принтер.

И трите модела принтери поддържат пъстър и двустранен щемпел. Ако желаете, можете да отпечатате всяка страница цветно в границите на месечния предел. Мастилото, включено в абонаментния проект е гратис, както и самият принтер. Всичко, което би трябвало да извършите е да подпишете контракта и да платите месечната абонаментна такса. Принтерите ще открият, когато мастилото им свърши и ще се свържат с поддръжката на HP, която ще достави гратис нова касета с мастило на идващия работен ден. Ако принтерът се повреди, компанията също ще има подготвеност да обезпечи подмяна на идващия ден.

Цената на проекта HP Envy стартира от 6,99 $ на месец. Срещу тази сума потребителят ще може да отпечатва до 20 страници на месец. При възнаграждение на 8,99 USD за същия проект лимитът за щемпел на месец ще се усили на 50 страници, а при възнаграждение на 10,99 USD – на 100 страници. Ако изберете проекта HP Envy Inspire, главната месечна цена е 8,99 $ за 20 отпечатани страници, 10,99 $ за 50 страници, 12,99 $ за 100 страници или 18,99 $ за 300 страници. За притежателите на дребен бизнес има месечна цена от 22,99 $ за 300 отпечатани страници и цена от 35,99 $, при която можете да отпечатвате 700 страници на месец.

Ако надвишите броя на платените страници за щемпел, HP ще начисли спомагателна такса. За всеки спомагателни 10-15 отпечатани страници над проекта ще се начислява такса от 1 $.

HP дава обещание, че абонаментът не допуска никакви „ първични разноски “ от страна на потребителя. Компанията дава принтера и мастилото гратис. Необходимо е единствено да заплащате месечна абонаментна такса, считано от втория месец на потребление на услугата. През първите 30 дни има безвъзмезден експериментален интервал.

След приключването на пробния интервал от абонамента потребителят няма да може просто да се откаже от по-нататъшното потребление на услугата.

За отменяне на подновяването на абонамента ще бъде начислена наказателна клауза в размер от 60 до 270 $ според от броя на дните на потребление на абонамента в границите на съответния тарифен проект, както е показано в таблицата нагоре.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР