През второто тримесечие на 2023 г. брутният вътрешен продукт (БВП)

...
През второто тримесечие на 2023 г. брутният вътрешен продукт (БВП)
Коментари Харесай

Ръст на брутния вътрешен продукт с 1,8% за второто тримесечие показват данните на НСИ

През второто тримесечие на 2023 година брутният вътрешен артикул (БВП) нараства с 1,8% по отношение на второто тримесечие на миналата година и с 0,4% по отношение на първото тримесечие на 2023 година съгласно сезонно изгладените данни по експресни оценки.

Годишни промени

През второто тримесечие на 2023 година Брутният вътрешен продукт се усилва с 1,8% по отношение на второто тримесечие на миналата година, а брутната добавена стойност нараства с 1,9%.

Крайното ползване записва растеж от 1,3%, бруто образуването на главен капитал се усилва с 3,4% през второто тримесечие на 2023 година по отношение на второто тримесечие на миналата година по сезонно изгладени данни. Износът на артикули и услуги понижава с 0,8%, а вносът на артикули и услуги понижава с 6.,%.

Тримесечни промени

През второто тримесечие на 2023 година по отношение на предходното тримесечие Брутният вътрешен продукт по сезонно изгладени данни нараства с 0,4%. Брутната добавена стойност нараства с 0,4%.

Според експресните оценки на Брутният вътрешен продукт по детайли на крайното потребление през второто тримесечие на 2023 година причина за записания стопански растеж по...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР