През уикенда британският "Сънди таймс" и френският "Фигаро" съобщиха за

...
През уикенда британският "Сънди таймс" и френският "Фигаро" съобщиха за
Коментари Харесай

Искат независима проверка в ”развъдника на посегателства” ЕП

През уикенда английският "Сънди таймс " и френският "Фигаро " оповестиха за похищения против служителки в Народното събрание, включително за случай, в който евродепутат бил мастурбирал пред млада асистентка. Брюкселският уеб страница "Политико " пък разгласи, че през предходната седмица е получил "над 30 изказвания за обезчестяване, посягане и тормоз " Екологичен потенциал, който съгласно други медийни изявления е "развъдник на похищения ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

По този мотив през днешния ден евродепутати организираха диспути - с присъединяване най-вече на дами - в границите на акцията под хаштага #MeToo на потърпевши, които приказват намерено за полови похищения против тях след абсурда с холивудския продуцент Харви Уайнстийн. Очаква се резолюцията за започване на външно следствие да бъде гласувана на следващия ден.

В хода на парламентарния спор Ираче Гарсия Перес от "Прогресивния алианс на социалисти и демократи " сподели, че Народното събрание има свои принадлежности за следствие на похищенията, само че те очевидно "не работят вярно " и по тази причина би трябвало да има "външна интервенция ".

От групата на "Зелените " желаеха основаването на "комисия от самостоятелни специалисти, която да изследва ситуацията със половия тормоз и похищения " в Екологичен потенциал. "Зелените " упорстват за налагането на "най-строги наказания " на провинилите се.

Критици на настоящите процедури в Екологичен потенциал споделят, че комисиите, които би трябвало да проверяват тъжби, са предубедени, тъй като в тях болшинство имат депутатите.

Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни сподели в понеделник, че е бил "шокиран и засегнат " от известията за полови похищения, само че означи, че до момента не е получавал публични недоволства. Таяни обаче не участва на парламентарния спор по тематиката, означи ДПА.

АНКЕТА: Били ли сте обект на полов напън на работа?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР