През цялата нощ пожарникари, военни, горски служители и доброволци са

...
През цялата нощ пожарникари, военни, горски служители и доброволци са
Коментари Харесай

Цяла нощ пожарникари, горски и доброволци овладяваха пожара над Чипровци

През цялата нощ пожарникари, военни, горски чиновници и доброволци са останали нащрек поради пожара над Чипровци. Те наблюдават огънят да не се разрасне в труднодостъпния терен в Стара планина, оповестяват Българска национална телевизия и Нова телевизия.

В късните часове на вторник пламъците са били локализирани - не се разгръщаха, само че към момента има огнища. Пожарът е обхванал повърхност от над 15 км единствено от българска страна, само че гори и от сръбска.

Балканът над Чипровци пламна в неделя и се трансформира в най-голямата буря на Балканите все още. 40 000 декара са наранени от огъня - на българска и сръбска територия. У нас горят най-вече високи шубраци и треви в труднодостъпни региони. Вчера обаче огънят засегна и гората.

В момента обстановката в Сърбия е по-тежка, тъй като там горят най-вече гори, а у нас са наранени главно високи шубраци и сухи треви.

В центъра на Чипровци се чака да стартират да се събират доброволци за потушаването на огъня. Те ще получат указания, а по-късно ще се насочат към планината. Вероятно и през днешния ден в потушаването на огъня ще се включат и хеликоптери.

Надеждите на локалните хора са със захлаждането да дойдат и по-проливни дъждове, които да оказват помощ в битката с огнената буря.

Мнението на хората в Чипровци, което те споделят и в обществените мрежи, е, че по всяка възможност пожарът е разпален съзнателно. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР