През целия си живот 25-годишната Наоми е добродушно и грижовно

...
През целия си живот 25-годишната Наоми е добродушно и грижовно
Коментари Харесай

Разказът на това момиче конкурира филм на ужасите: Жена с хиджаб ме настигна на улицата и ...

През целия си живот 25-годишната Наоми е кротко и грижовно момиче. Тя се грижи за майка си и приятелите си. Но един ден най-хубавата й другарка я облива със сярна киселина от ревнивост. Сега Наоми живее с изгорена кожа и нейната " другарка " е наказана на 12 години затвор, предава DailyMail. Момичето постоянно е било известно измежду приятелите си в Източен Лондон. Тя постоянно наричана красива, умна, образована. Искала да има кариера като гримьорка и нищо не можело да я спре да последва фантазията си. Момичето приключва католическо учебно заведение и е единствената щерка в фамилията, грижи се за приятелите си и просто се усмихва на живота.

През 2012 година Наоми работи като съветник в магазин за долни дрехи в търговски център в Лондон. На 29 декември момичето кара нощна промяна, която стартира в седем вечерта. Когато свършва, Наоми се прибира у дома. По време на пътуването момичето приказва по телефона с младия си мъж, с цел да се усеща умерено. Но това не й оказва помощ.

 Фото ©PA

Наоми усеща, че някой я следи. Усещането за гонене не я напусна... Оказва се, че момичето е преследвано от незнайна жена в черна обичайната мюсюлманска рокля. Наоми към момента си спомня този облик, единствено очите й се виждат. Непознатата се доближава до нея и я напръсква. Момичето не осъзнава незабавно какво се е случило. Единственото нещо, което се върти в главата й е: би трябвало да избягам!

 Фото ©dailymail.co.uk

Наоми тича с всички си сили. Вкъщи я чакат кръстникът й, чичо й и братовчедите й, пристигнали от Ирландия. Всичко се оказа призрачен сън. Момичето влиза в къщата и вика за помощ. Все още й се коства, че я преследват. Майка е ужасена от положението на щерка си.

 Фото ©Sky News

Лелята на Наоми е фармацевт и незабавно схваща какво се е случило. Момичето е полято със сярна киселина. В тези дни такива офанзиви към момента са редки в Лондон. Наоми не можеше да разбере за какво е третирана по този метод. Момичето бързо е откарано в болница. Майка й се обадила на кола за спешна помощ, а чичо й Чарлз се обадил на полицията.

 Фото ©ITV This Morning

Момичето прекарваше идващите дни под морфин. Тя е изпратена в болничното заведение в Уайтчапел, а по-късно и в профилирана клиника за изгаряне в Брумфилд в Челмсфорд (Есекс). Момичето е подложено на интервенция, някои от клепачите й са възобновени, взета е кожа от ухото и лицето й бе сменено с кожа от бедрото. Наоми губи зрението си, шансът за завръщането му е доста дребен. Тогава тя е единствено на 21 години.

 Фото ©dailymail.co.uk

Януари 2013 година тя прекарва в болничното заведение, по-късно минава през голям брой клинични процедури. Но момичето към момента не бе видяла в какво се е трансформирало лицето й. Близките покриваха прозорците в къщата и всички огледала. Тя обаче видя измененията на екрана на телефона си. Наоми бе превзета от суматоха, не можеше да разбере по какъв начин може да й се случи това. Много пъти момичето се замисляло за самоубийство, само че била спряна от мисълта за майка й.

 Фото ©dailymail.co.uk

След известно време те схванаха кой я е нападнал. Тази вест я шокира още повече. Виновникът бе остаряла другарка на момичето Мери Коня, която учела с нея в учебното заведение в Сейнт Ангела. След интервенцията даже посещавала Наоми и твърдяла, че се надява виновникът скоро да бъде открит.

 Фото ©MET POLICE

В съда обвинената си призна. Бе потвърдено, че Коня ревнувала и завиждала на Наоми за нейната хубост и метод на живот. През 2014 година тя е наказана на 12 години затвор.

 Фото ©Ken McKay/Rex/Shutterstock

Наоми дала прошка на приятелката си макар ужасния акт. Момичето признава, че към момента съжалява за случилото се, само че има намерение да живее. Независимо от обстоятелството, че тя не може да работи мечтаната работа (салоните не желаят да вземат гримьори с сходно лице), Наоми непрекъснато упорства да я вземат на работа. Тя има намерение да почука на вратите на всички компании, до момента в който един ден тя не откри мястото си в живота.

Превод: БЛИЦ

 Фото ©Roland Hoskins

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР