През тежко новогодишно дежурство са преминали лекарите от УМБАЛ "Пирогов",

...
През тежко новогодишно дежурство са преминали лекарите от УМБАЛ "Пирогов",
Коментари Харесай

3-годишно е с тежка травма, след като родителите му палили пиротехника


През тежко новогодишно дежурство са минали лекарите от УМБАЛ "Пирогов ", съобщи Novini.bg.

"Има относително нарастване на болните - 20 % повече спрямо предходни години ", съобщи на брифинг доктор Сергей Илиев, дежурен началник екип на незабавния хирургичен кабинет в УМБАЛ "Пирогов ".

"Общо миналите са 730 души, а от тях децата са 240. На 31 декември през нощта и на 1 януари сутринта са минали пациенти след приложимост на алкохол, битови произшествия, след произшествия и потребление на пиротехнически произведения ", сподели още той.

"7 души са потърпевши от пиротехнически произведения, измежду които е и 3-годишно дете с ушна контузия. Детето е признато в Клиниката по изгаряния. Инцидентът се е разиграл в Ихтиман - в двора на къща родителите на момиченцето и техни близки са запалили пиротехнически произведения. При гръмването детето е било ранено. Ухото е със сериозна контузия ", разкри доктор Илиев.

"След алкохолно натравяне са минали 5 момчета и 3 девойки - малолетни. Между 1,5-2 промила е била алкохолната им проба ", добави той.

"80 пациенти са признати с мозъчно-черпни контузии. 11 души са оперирани – множеството от тях след преяждане и алкохолни натравяния ", разяснява дежурният от "Пирогов ".

"Трима от шестимата блъснати пред столично заведение са ранени - двама от тях са настанени с контузии на крайниците, третият е бил един от охранителите и е отказал да бъде настанен в болница. Той е с комоцио ", разкри дежурен началник екип на незабавния хирургичен кабинет.
"250 заболели са минали през травматологичен кабинет, от тях 8 души са оперирани. 150 души са минали през детското поделение. Вечерта на 31 декември е оперирано 11-годишно момче с изкючително рядко онкологично заболяване. Детето е признато в доста тежко положение, а заболяването се открива след голям брой проучвания ", приключи доктор Сергей Илиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР