През тази седмица прокурорите от Районна прокуратура–Добрич Даниел Илиев –

...
През тази седмица прокурорите от Районна прокуратура–Добрич Даниел Илиев –
Коментари Харесай

Прокурори от Добрич разговаряха с ученици от две училища в града за своята професия, за функциите на прокурора и за ролята му в съдебната система на страната

През тази седмица прокурорите от Районна прокуратура–Добрич Даниел Илиев – представител на прокуратурата, и Стефка Георгиева организираха срещи с десетокласници от СУ „ Свети Климент Охридски “ и ДСГ „ Васил Левски “ в града.

Те разговаряха с учениците за същността на специалността „ прокурор “, за отговорностите и отговорностите на прокурорите, за мястото на прокуратурата в правосъдната система на страната ни, както и за компликациите в професионалното занятие.

Срещите с младежите беше част от тазгодишното осъществяване на просветителната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, осъществена взаимно от Висш правосъден съвет и Министерство на образованието и науката.

Прокурорите Илиев и Георгиева разискаха с учениците и две тематики, извънредно настоящи и значими в днешните действителности, а точно ръководството на МПС след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции и притежанието на такива. Младите хора се срещнаха с наказванията, планувани в Наказателния кодекс за закононарушения от този тип.

Срещата с учениците имаше за цел да обогати познанията им по отношение на статута, структурата и функционалностите на правосъдната власт в Република България и да обогати тяхната правна просветеност и просвета. Превенцията на детското принуждение и на детската престъпност са част от целите в работата на прокурорите въобще и работата с подрастващите е значима част от нея.

Учениците демонстрираха ученолюбивост и предпочитание за още диалози с прокурорите от Добричката районна прокуратура, а те от своя страна им дадоха обещание нови срещи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР