През тази седмица излезе доклад на Европейската централна банка, според

...
През тази седмица излезе доклад на Европейската централна банка, според
Коментари Харесай

Хампарцумян: Има държави, които са влезли в еврозоната, без да са изпълнили всички критерии

През тази седмица излезе отчет на Европейската централна банка, съгласно който България продължава да не дава отговор на два критерия за участие в еврозоната. Ще ни попречи ли това за приемането на еврото – тематиката в студиото на „ Офанзива” по NOVA NEWS разяснява банкерът Левон Хампарцумян.

„ Има страни, които са влезнали в еврозоната, без да са изпълнили всички критерии. Едната е Гърция, другата е Италия, може би има и други. С всичките им проблеми те са в еврозоната и са си добре”, сподели той.

„ Въпросът е имаме ли мотивацията да станем членове на еврозоната 15 години, откакто сме подписали, че ще станем или продължаваме с някакви наивни причини от сорта на „ не, в този момент, а някой ден. Ние или отиваме там или не”, разяснява още Хампарцумян.

По думите му фактически сега инфлацията е феномен в целия свят.

„ В по-голямата част обаче е на половина на българската. Това, че нашата е двойно по-голяма, е поради обстоятелството, че имаме неефективности в стопанската система и в ръководството. Т.е. това са неща, които можем да решим. Намаляване на инфлацията до средноевропейската е изцяло постижима задача, стига да желаеме и да имаме мотивацията да го създадем. Финансовият министър доста добре знае по какъв начин това може да се направи”, уточни банкерът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР