През тази година повече американци са загинали при стрелби в

...
През тази година повече американци са загинали при стрелби в
Коментари Харесай

Да си ученик в САЩ - два пъти по-смъртоносно, отколкото да си войник

През тази година повече американци са починали при стрелби в учебни заведения, в сравнение с военна работа. Това се споделя в коментар на вестник The Washington Post във връзка на следващата покруса, разиграла се в учебното заведение на град Санта Фе, щат Тексас. Припомняме, че там възпитаник умъртви 9 свои съученици, а няколко часа по-късно при нова пукотевица до учебно заведение в Атланта почина човек.
От 1 януари до 18 май 2018 година вследствие на 16 разнообразни случая със пукотевица в учебни заведения в Съединени американски щати са починали 29 възпитаници и преподаватели. За същия интервал загубите на Пентагона – както военни, по този начин и невоенни – са 13 души. На 15 март при злополука на вертолет в Западен Ирак са починали 7 души, в това число трима офицери.
На 18 май в Санта Фе 17-годишният възпитаник Димитриос Пагуртис откри огън в своето учебно заведение, убивайки 9 възпитаници и 1 учител. Американският президент Доналд Тръмп подреди да се спуснат на половина знамената на всички американски държавни здания в страната и чужбина в символ на печал. Престрелките в американските учебни заведения " не престават прекомерно дълго, доста десетилетия ", съобщи той в Белия дом, само че още веднъж не обели и дума за по-строг оръжеен надзор .
На 24 март The Washington Post разгласява разбор за стрелбите в американските учебни заведения. От 1999 година до деня на обявата над 187 000 учащи се в 193 образователни заведения са се сблъскали с принуждение по време на занятия . В страната годишно приблизително 10 учебни заведения стават сцена на убийства с потреблението на огнестрелно оръжие, акцентира изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР