През следващото денонощие страната ще е под влияние на преминаващ

...
През следващото денонощие страната ще е под влияние на преминаващ
Коментари Харесай

Захлаждането продължава и утре, живакът пада още

През идващото денонощие страната ще е под въздействие на преминаващ леден атмосферен фронт. Ще доминира облачно време и на доста места ще превали. По-значителни ще са преваляванията след обяд в Рило-Родопската област и на обособени места там ще има и гръмотевична активност. Вятърът ще е най-вече сдържан от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува леден въздух. Дневните температури ще се понижат; оптималните в Северна България ще са сред 15 и 20 градуса, в Южна - сред 20 и 25, а минималните ще са сред 11 и 16 градуса, оповестява Българска телеграфна агенция.
Над Черноморието ще е най-вече облачно. Преди обяд на обособени места, а по-късно след обяд в доста региони ще има валежи от дъжд, като ще продължи да превалява и през нощта против петък. Вятърът ще е сдържан от север-североизток и с него температурите ще се намалят. Максималните ще са сред 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода е към 23. Вълнението на морето ще се усили, ще е 3 бала, в крайните южни региони - до 4 бала.
Над планините ще е облачно, в доста региони и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, на повече места и по-значителни след обяд в Рило-Родопския масив, където е допустимо и да прегърми. Ще духа до сдържан, по високите и открити елементи - мощен, най-вече запад-северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 16, на 2000 - към 9 градуса, в Стара планина ще са по-ниски.
През нощта против петък и в петък сутринта превалявания ще има тук-там в югоизточната половина от страната, а от северозапад облачността ще стартира да се раздира, до вечерта ще намалее до незначителна. През деня ще духа най-вече сдържан северозападен, в източните региони - северен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 7 и 12 градуса, малко по-високи по Черноморието, оптимални - най-вече сред 18 и 23. В събота ще доминира слънчево време, преди обяд основно над Източна България с краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът ще отслабне, минималните температури ще се намалят и в множеството места ще са сред 6 и 11 градуса, в котловинните полета, където ще бъде съвсем безшумно, ще бъде с малко по-ниски утринни температури и в обособени региони там са вероятни и първите есенни слани. Дневните температури ще останат без особена смяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР