През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно и с

...
През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно и с
Коментари Харесай

Хладното за юли време продължава, не спират и валежите

През идващото денонощие ще се задържи най-вече облачно и с спирания преваляванията ще продължат . На места основно в Западна и Централна България ще са със обилни количества. Ще има и гръмотевична активност. Ще духа слаб вятър от северната четвърт.
 

Остава хладно за юли с оптимални температури най-вече сред 22 и 27 градуса . Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.
 
 Национален институт по метеорология и хидрология п

Жълт код за рисково време е разгласен за съвсем цялата страна. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик, София-област и София-град .

В тези региони ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки . Очакваните количества на падналия дъжд може да доближат 5-15 л/кв.м , на обособени места до 20-25 л/кв.м. -->

В цялата страна пожарни и полицейски екипи са в подготвеност за реакция по отношение на прогнозите за проливни превалявания.
 ThinkStock/Getty Images

В планините ще е облачно и дъждовно. Върховете постоянно ще са в мъгла. Главно в следобедните часове и вечерта ще се развият и гръмотевични стихии. Вятърът ще е до сдържан от северозапад, в източните масиви - от югоизток. Времето ще бъде хладно, оптималната температура на височина 1200 м щее към 17 градуса, на 2000 м - към 10 градуса.
 
 ThinkStock/Getty Images

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще има валежи. Ще духа слаб до сдържан вятър от север и от североизток. Максималната темепратура на въздуха ще е 24-26 градуса, почти колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.



Във вторник преваляванията ще продължат , само че към този момент ще са на по-малко места, по-слаби и краткотрайни, в развой на прекъсване. Ще бъде относително хладно , с преобладаващи оптимални температури сред 22 и 27 градуса.
 
 ThinkStock/Getty Images

От сряда въздушната маса над страната краткотрайно и релативно ще се стабилизира и ще има повече слънчеви часове . Все още са вероятни валежи, само че на малко места и краткотрайни, успокояват синоптиците.
 
Температурите ще се покачват и в четвъртък и петък в равнинната част от страната ще доближават 32-34 градуса. През почивните дни ще духа сдържан северозападен вятър и дневните температури още веднъж едва ще се намалят.
 
 ThinkStock/Getty Images

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР