През следващото денонощие ще бъде облачно, с валежи - в

...
През следващото денонощие ще бъде облачно, с валежи - в
Коментари Харесай

Опасното време продължава: Предупреждават за валежи от сняг и дъжд

През идващото денонощие ще бъде облачно, с превалявания - в северозападните региони и високите полета на Западна България - от сняг, в централните региони - от дъжд и сняг, а в Източна България и крайните югозападни региони - единствено от дъжд.
 
 ThinkStock/Getty Images

В Родопската област ще има обилни превалявания от дъжд, а в северозападните региони и високите полета на Западна България ще се образува нова снежна завивка до 10-15 см. Ще духа слаб северозападен, в Източна България мощен южен вятър, който до обяд ще отслабне и в Североизточна България ще се ориентира от север-североизток.
 

Минималните температури, в множеството региони, ще бъдат сред минус 3 и 2 градуса, оптималните - сред 0 и 5 градуса, в Югоизточна България до 10-11 градуса. Атмосферното налягане денем едва ще се увеличи, само че ще остане доста по-ниско от междинното за месеца.
 
 НИМХ-->

Жълт код поради снеговалежи е разгласен за шест области в Северозападна България. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Перник . Снеговалежите ще продължат и се чака да се образува снежна завивка, която ще доближи към 10 см , в планинските региони - 15-20 см.
 
 ThinkStock/Getty Images

В областите Кюстендил и Благоевград преваляванията също ще не престават , само че ще са най-вече от дъжд . Очакваните количества на преваляванията са до 20-30 л/кв.м.

Жълт код за превалявания от дъжд е в действие също за областите Сливен, Варна, и Добрич . Валежите и в тези региони няма да стопират, чакат се количества към 25-35 л/кв.м.

Оранжев код поради прогнози за значителни превалявания е въведен за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас . В тези региони предстоящите количества дъжд са към 35-50 л/кв.м. Най-тежка се чака да бъде обстановката в област Смолян.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг , който денем в ниските елементи ще премине в дъжд. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 2 градуса, на 2000 м - към минус 3 градуса.
 
 ThinkStock/Getty Images

И по Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд . Ще духа южен мощен, който в следобедните часове по северното крайбрежие ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са сред 8 и 11 градуса, а температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала по южното крайбрежие и ще доближава 4-5 бала по северното.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР