През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт.

...
През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт.
Коментари Харесай

Предупреждения за снежни виелици в понеделник!

През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт. Облачността ще се усили и над множеството региони ще е най-вече забележителна. На места ще превали: в Североизточна България, Предбалкана и в планините - слаб сняг, а в равнините - слаб дъжд. След обяд от запад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздра.

Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен вятър от северозапад и с него ще нахлува леден въздух. В Лудогорието има условия за снежни виелици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 3° и 8°. 

Над планините облачността ще е най-вече забележителна и тук-там ще превали сняг. По планинските проходи в Стара планина ще има снежни виелици. След обяд над масивите в Западна България облачността ще се раздра. Ще духа мощен, по билата и плевел северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 2°, на 2000 метра - към минус 7°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и тук-там ще превали: по северното крайбрежие дъжд и сняг, а по южното - дъжд. Ще духа мощен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

За по-голямата част от страната в действие за на следващия ден е жълт код за мощен вятър, а за областите Разград, Търговище и Велико Търново - и за мощен снеговалеж.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР