През следващото денонощие дълбок циклон от Северна Гърция ще премине

...
През следващото денонощие дълбок циклон от Северна Гърция ще премине
Коментари Харесай

Какво време ни очаква във Варна и Черноморието в неделя

През идващото денонощие бездънен циклон от Северна Гърция ще премине през Южна и Източна България и ще навлезе в Черно море, оповестяват от НИМХ-Варна.

Облачността явно ще е забележителна. До среднощ над крайните югоизточни региони вятърът към момента ще е от югозапад, сдържан до мощен, над останалата част от региона ще се усилва от север и североизток. Ще има повсеместни превалявания, тук-там обилни по количества. Главно навътре в Североизточна България дъждът ще премине в сняг и ще се образува слаба снежна завивка.

По крайбрежието към момента ще вали дъжд. На границата дъжд – сняг по пътищата ще има заплаха от заледявания. Видимостта краткотрайно ще е понижена! През деня захлаждането ще продължи и снеговалежите или смесните превалявания от дъжд и сняг ще обзет целия регион. Снежната завивка навътре в региона се чака да доближи 25-30 см.

След като центърът на циклона премине в Черно море, вятърът ще се ориентира от север-северозапад и внезапно и сензитивно ще се усили, поривите му ще доближават 20-25 м/сек, на север от Калиакра и до 30 м/сек!

Късно следобяд вятърът ще се ориентира от запад, още веднъж ще е мощен, само че скоростта му последователно ще понижава. Температурите във вътрешността ще са от минус 2 да плюс 1, по крайбрежието малко по-високи. Вълнението на морето ще се усили, на юг до 3 бала, на север краткотрайно до 4-5 бала. Температурата на морската вода е от 9° до 12°, след мощния западен вятър в залива на Варна е допустимо да се намали.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР