През следващия мандат Столична община ще има заместник-кмет по сигурността,

...
През следващия мандат Столична община ще има заместник-кмет по сигурността,
Коментари Харесай

Паргов: Следващият мандат СО ще има зам.-кмет по сигурността, избран от друг кмет и мнозинство

През идващия мандат Столична община ще има заместник-кмет по сигурността, само че определен от различен кмет и друго болшинство. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов след днешната сесия по сигурността на СОС. Той разяснява това във връзка регистрираната активност в тази област от страна на ръководещите и пропуските в работата им, които от групата на социалистите в СОС показаха.
" По тематиката " Сигурност в града " има още доста какво да се желае от Столична община от позиция на ограничения и бюджетиране, разяснява Калоян Паргов. - Въпроса за заместник-кмет по сигурността, който слагаме от началото на този мандат въобще няма да го загатвам в този момент. Очевидно е, че през идващия мандат Столична община ще има заместник-кмет по сигурността, само че той ще бъде определен от различен кмет и от друго болшинство ".

Калоян Паргов изрази паника от обстоятелството, че има огромен недокомплект в Столична дирекция на вътрешните работи. " Недокомплектът там към този момент е продължителен, съобщи той. - Още преди две години, когато сегашният министър на вътрешните работи беше старши-комисар и началник на Столична дирекция на вътрешните работи, ние му бяхме сложили този въпрос. Тогава бяхме в навечерието на българското европредседателство, а тематиката за мигрантите беше доста настояща. Той призна, че има над 800 души недокомплект в Столична дирекция на вътрешните работи, само че даде обещание да го запълни до началото на българското европредседателство. Днес стана ясно, че недокомплектът все още е 657 души. Тоест, има стабилно не справяне с този проблем. Каква е повода? Няма искащи да постъпят на работа в системата? Няма средства, с цел да бъдат обезпечени със заплати. Нека да ни кажат съответната причина за този продължителен недокомплект ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София означи, че спрямо 2018 година, бюджетът за сигурност на Столична община за 2019-а е по-малък. " Тази година над милион е сумата за финансови разноски. През 2018-а заделените средства за финансови разноски не бяха изхарчени. Тоест ръководещите в Столична община икономисаха от сигурността на софиянци, разяснява Калоян Паргов. - Нашите искания са свързани най-много с видеонаблюдението, изключително в кварталите, където е и максимален казусът с битовата престъпност. Той е най-съществен за решение. Трябва да бъдат направени и законови промени, с цел да може да бъде дадена опция на етажните собствености, осигуряващи сами видеонаблюдението на домовете си, да се свържат със сървърите на Районните полицейски ръководства. По този метод ще има доста по-голяма успеваемост от работата на полицейските патрули.

Видеонаблюдението на една етажна благосъстоятелност, по наши калкулации, коства сред 800 и 1000 лв.. Ако бъдат свързани с РПУ-ата, ще бъде улеснена работата на полицията. Не знам за кой път подред предлагаме всичко това, само че дейности към момента няма. Управляващите единствено регистрират някаква активност, а резултати - никакви ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР