През следващите три седмици Европейската комисия ще изготви черен списък

...
През следващите три седмици Европейската комисия ще изготви черен списък
Коментари Харесай

Московиси: Брюксел ще е готов с черен списък на данъчните убежища до 5 декември

През идващите три седмици Европейската комисия ще изготви черен лист на данъчните убежища, съобщи еврокомисарят по въпросите на стопанската система и финансите Пиер Московиси, представен от " Ройтерс " и пресслужбата на Европейския парламент.

" Такъв лист ще има до 5 декември ", акцентира Московиси и прикани страните членки да се договорят по въпроса до края на годината. " Не бива да се помиряваме със съществуването на практики за укриване на налози. Трябва да бъдем единни по този въпрос ", добави той.

В тирада пред Европарламентa, който заседава през днешния ден в Страсбург, Московиси предизвести, че Европейски Съюз би трябвало да реализира прогрес в решаването на този " главен проблем ". В противоположен случай по думите му на идващите европейски избори през 2019 година " всички ще загубим и ще бъдат определени популистите, циниците и съдружниците на тези данъчни измамници ".

Той прикани през идващите шест месеца евродепутатите да одобряват предложенията, направени от Брюксел през юни, които ще задължат данъчните съветници да рапортуват схемите за данъчно обмисляне, направени за клиентите им. Досега по този въпрос бе реализиран слаб прогрес най-много поради скептицизма на някои страни членки.

По данъчните въпроси всички 28 страни членки би трябвало да се съгласят за промени. Това предписание разреши на по-малките страни с по-ниски налози да блокират няколко опита за промени.

Призивът за повече бистрота идва откакто поверителни документи, познати като " Досиетата от Рая ", разкриха по какъв начин някои от най-богатите и известни хора на планетата, корпорации и държавни глави са изнасяли и изцяло законно не са записали пред данъчните управляващи парите си в сметки по английските острови с офшорен статут.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР