През следващите три години британското правителство ще отдели 18 млн.

...
През следващите три години британското правителство ще отдели 18 млн.
Коментари Харесай

Великобритания отпуска 22 млн. долара за медиите в Източна Европа и на Балканите

През идващите три години английското държавно управление ще отдели 18 млн. паунда (22,5 млн. долара) за битка с разпространяването на подправени вести в страните от Източна Европа и за поддръжка на самостоятелните медии в страните от Западните Балкани.


Важно е да се основат условия за безпроблемна работа на публицистите, съобщи английският външен министър Джереми Хънт преди плануваната Глобална конференция за свободата на медиите, която ще се организира на 10 и 11 юли в Лондон.

" Предвид обстоятелството, че единствено 10% от популацията в света има достъп до свободни медии, подправените вести и дезинформацията не престават да подкопават и дестабилизират обществеността ", предизвести Хънт.

" Целта на тази конференция ще бъде да работим с моите сътрудници, с цел да се споразумеем за методите за отбрана на свободата на медиите и да подготвим наказателни ограничения против тези, които се пробват да посегнат на тази независимост ", съобщи английският външен министър.
 Бум на подправени вести в Хърватия за закононарушения, осъществени от мигранти Бум на подправени вести в Хърватия за закононарушения, осъществени от мигранти
Хърватската полиция повдигна първо по рода си обвиняване за разпространяване на боязън от мигранти посредством подправени вести. Обвинението е повдигнато против мъ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР