През следващите месеци основен приоритет на България като ротационен председател

...
През следващите месеци основен приоритет на България като ротационен председател
Коментари Харесай

Менда Стоянова в Брюксел: В момента приоритет за България е изграждането на единна визия за бъдещето на Европа

През идващите месеци главен приоритет на България като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, е работата в посока създаване на единна визия за бъдещето на Европа. Ето за какво считам, че е належащо да продължим да настояваме за по-ефективно използване на солидарността, отговорността и кохезията като водещи, хоризонтални правила на интеграцията – значими за безпроблемното осъществяване на основни политики на Съюза.

Това съобщи в Брюксел националният представител от ГЕРБ и ръководител на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Там тя взе участие в съвещание на политическата група на ЕНП с представители на националните парламенти от партиите-членки на ЕНП. Основните тематики на конференцията са цели и новите провокации пред Бюджета на Европейски Съюз и промяната в Общата селскостопанска политика. В събитието вземат участие още заместник-председателят на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал Естер де Ланг, заместник-председателят на Европейска комисия, отговарящ за работните места, растежа, вложенията и конкурентоспособността - Юрки Катайнен, генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес, ръководителят на Конституционната комисия на Екологичен потенциал Данута Хюбнер, европейският комисар за земеделието и развиването на селските региони Фил Хоган, както и депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси Евгения Ангелова.

„ Единството, справедливостта и кохезията са ключ към усилване на общественото измерение на Европейския съюз и разцвет в дълготраен проект. По време на първото ни Председателство, насочваме напъните си за надграждане на резултатите, които към този момент са реализирани в границите на дебата за бъдещето на труда “, уточни Стоянова пред присъстващите.

„ Темата на първа сесия: „ Бюджет на Европейския съюз: съществуващи цели и нови провокации “ следва да бъде прегледана в подтекста на бъдещата Многогодишна финансова рамка 2021-2027 година Тя, от своя страна, обрисува визията за просперираща и сигурна Европа, учредена на мощно конкурентна, обществена пазарна стопанска система “, акцентира ръководителят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Тя добави, че в границите на идващия Програмен интервал обичайните политики на Европейски Съюз би трябвало да имат първостепенно значение, защото от една страна те съставляват средство за поощряване на икономическия напредък и конкурентоспособност на Съюза в световен мащаб, а от друга способстват за постигането на задачите, отнасящи се до опазването на околната среда.

По думите й въпросът за запазването на кохезионната политика, като съществена капиталова политика на Европейски Съюз, стимулираща икономическия напредък и основаването на нови работни места, е основен за бюджета на Съюза след 2020 година Според Менда Стоянова кохезионната политика би трябвало да бъде ориентирана повече към реализирането на действителни и количествено измерими резултати, достигайки до оптимален брой европейски жители. „ Ето за какво е значимо напъните на страните членки да бъдат съсредоточени върху интегрирания метод и синергията “, означи тя.

Менда Стоянова разяснява и Общата селскостопанска политика след 2020 година Тя уточни, че Българското председателство ще насочи своите старания към промяната в този бранш. „ От значение за нейното модернизиране са научният метод и използването и въвеждането на нововъведения. Изцяло финансираните от Европейски Съюз директни заплащания по Общата селскостопанска политика би трябвало да се запазят като гарантиращи стабилността и приходите в бранша “, сподели още депутатът от ГЕРБ.

В рамките на форума Евгения Ангелова взе участие и в панела за активността на мрежата от млади членове на ЕНП. На него координаторът на младите членове на ЕНП - Том Ванденкенделаре, ги срещна с бъдещите начинания на организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР