През следващите два месеца и половина пред нас се открива

...
През следващите два месеца и половина пред нас се открива
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Победата зависи от волята ни

През идващите два месеца и половина пред нас се открива опцията да спечелим доверието на хората. Да отвоюваме мястото на първа и съществена политическа мощ, която може да донесе смяната. Политическата мощ, която през последните 4 години е единствената опция на ръководството на ГЕРБ. От нас самите, от нашата воля за победа, от нашето интензивно включване в акцията, ще зависи дали ще реализираме това. С тези думи водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов се обърна към делегатите на конференцията в Люлин. Това е първата районна конференция в Българска социалистическа партия, която се организира в онлайн среда.

„ Искрено се надявам, че на 4-ти април всички ние ще се поздравим с успеха на парламентарните избори и ще отворим нова страница в развиването на нашата татковина “, съобщи Паргов в словото си.

Той смята, че идващите два месеца и половина ще бъдат сериозни за бъдещето на България. „ Кой, в случай че не ние, социалистите, би трябвало да сложим на дневен ред освен проблемите, само че и посоката, в която би трябвало да се развива страната “, посочи ръководителят на Българска социалистическа партия - София.

„ Ние се намираме в спешни здравни, обществени, стопански и политически условия. Ковид-епидемията, която сполетя света и не подмина България през предходната година, ни сложи в обстановка на обществена изолираност, на затваряне на разнообразни предприятия и бизнеси, на загуба на работни места. На загуба на вероятност и вяра за по-добро бъдеще, за което ние, социалистите, постоянно сме се борили “, изясни Паргов.

Той напомни, че лятото мина под знака на невиждани митинги. „ Протести против модела на ръководство и с високо съмнение в институциите “, сподели Калоян Паргов и изясни, че сега - в навечерието на парламентарните избори, още веднъж на дневен ред е ролята на Българската социалистическа партия в националната политика.

В разбора си на обстановката в страната Паргов уточни, че 2021 година също ще е нулева за стопанската система, за икономическия напредък и във връзка с цялостната обстановка в страната, тъй като Ковид-кризата към момента продължава. „ Силно съм обезпокоен, че и тази година ще бъде нулева за нашите деца – възпитаници, за нашите студенти. В по този начин основаните условия за онлайн образование, ще има много пропуски в просветителния пиедестал, който децата би трябвало да получат. А те са тези, на които ще разчитаме да дефинират нашето бъдеще “, посочи Калоян Паргов.

По думите му измежду главните цели, на които би трябвало да се заложи в тази акция, е освен превъзмогването на Ковид-кризата, само че и с обществените и икономическите последици от нея. „ В основата на нашите послания, на нашата платформа, която скоро ще бъде показана пред обществеността, би трябвало да бъде волята за промяна в опазването на здравето. Ковид-кризата сподели, че здравната ни система издиша и се крепи само на професионализма на днешните герои – нашите лекари. А образованието е основен детайл за бъдещето на нацията, тъй като какъв брой по-необразована и ниско културна е тя, толкоз повече не я чака положително бъдеще “, безапелационен е водачът на столичните социалисти.

Той изрази убеждението си, че в случай че Българска социалистическа партия желае да реализира високи изборни резултати, би трябвало да затвори всички вътрешнопартийни борби. „ Трябва да търсим оптималната консолидация, оптимално затваряне на всички пропасти и бездни сред нас вътре в партията. Да търсим оптимално обединяване в лявото, отстоявайки своята стратегия и своята опция за развиване на страната. Да се борим за продобиване на доверието на всеки един, който желае смяна, без значение дали имаме идейно-политически разлики “, смята ръководителят на Софийската организация на Българска социалистическа партия.

Паргов благодари на люлинската организация за доверието и поддръжката през последните 7 години, през които е отпред на Българска социалистическа партия - София.

„ Благодаря и за номинацията за лидер на листа. Моята задача и роля е да бъда на първа линия и да повеждам всяка една акция. За мен няма значение дали ще я повеждам като ръководител на организацията и на градския избирателен щаб или, в случай че реши националното управление, и като лидер на листа. Във всеки един случай ще дам своя принос за резултата, към който се стремим “, съобщи Калоян Паргов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР