През следващите дни в 17 държави членки и Обединеното кралство

...
През следващите дни в 17 държави членки и Обединеното кралство
Коментари Харесай

ЕК доставя 1,5 милиона медицински маски за здравните работници в ЕС

През идващите дни в 17 страни членки и Обединеното кралство ще бъдат доставени 1,5 милиона медицински маски за предотвратяване на здравните служащи от ковид.

Тази доставка от Европейски Съюз е част от финансираната от Европейската комисия покупка на 10 милиона маски чрез Инструмента за незабавна поддръжка, целяща да се даде директна поддръжка на страните членки, с цел да могат да смекчат непосредствените остри последствия от пандемията и да предвиждат своите потребности по отношение на излизането и възобновяване от рецесията, оповестяват от отдел " Преса и медии " на представителството на Европейска комисия в България, представен от " Фокус ".
54 нови случая на ковид у нас за денонощието За последните 24 часа няма установен смъртен случай
Тези доставки са в допълнение към стотиците хиляди маски, които към този момент бяха обезпечени от запаса за здравно съоръжение rescEU през последните седмици, и помощта, мобилизирана по линия на Механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана.

Само преди няколко седмици Комисията активизира 320 млн. евро за дейности за незабавна поддръжка по линия на Инструмента за незабавна поддръжка, като 100 млн. евро от тази сума бяха предопределени за артикули от първа нужда, свързани със здравето, които ще бъдат закупени през идващите месеци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР