През следващите 4 месеца общински семестриални стипендии ще получават 97

...
През следващите 4 месеца общински семестриални стипендии ще получават 97
Коментари Харесай

Близо 100 бургаски студенти получават 4 месеца общински стипендии

През идващите 4 месеца общински семестриални стипендии ще получават 97 бургаски студенти от трите университета в града. Това са утвърдените, откакто тази година рекорден брой студенти аплайваха за финансово подучване на своето образование – 309, спрямо есента на предходната година, когато кандидатстващите бяха 116.
По-големият брой кандидатстващи е в следствие от направените промени в програмата, даващи повече благоприятни условия на студентите да се възползват от общинските стипендии, които бяха препоръчани от кмета Димитър Николов.  
Стипендии през летния учебен срок ще получават 64 учащи се в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, 24 са от Бургаския свободен университет и 9 от Национална художествена академия – клон Бургас. Сред тях максимален е броят на студентите с отличен триумф от 6.00 от зимния учебен срок – общо 50, още 29 са постигнали отличен триумф от 5.50 до 5.99, а 15 са постигнали доста добър триумф от 5.00 до 5.49.  
 Промениха разпоредбите за студентски стипендии и практики Промениха разпоредбите за студентски стипендии и практики
Правителството одобри промени в постановленията за даване на стипендии и за приема на студентите, оповестиха от държавната прес...
Трима студенти са отличени и за своята гражданска позиция и съпричастност като доброволци в COVID- поделение към КОЦ-Бургас, откакто едно от изискванията за приемане на семестриалната стипендия, с изключение на доста добър и отличен триумф, е и присъединяване в разнообразни състезания и доброволчески действия.  
И тази година най-вече от студентите, които ще бъдат подкрепени със стипендии, се образоват в Професионално направление „ Медицина, публично здраве и здравни грижи “ на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ и в Професионално направление „ Информатика и компютърни науки “ на Бургаски свободен университет.  
Студентите ще получават стипендиите си от университета, в който се образоват. За задачата е належащо да се извърнат към финансово-счетоводен отдел на съответното образователно заведение (стая 217 в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ и стая 101 в Бургаски свободен университет) и да дават данни за банковата сметка, на която да бъдат преведени средствата, в инструкции от университета период. 
Целта на общинската стратегия „ Успешни студенти “ за студентски стипендии е задържане на младежите в града, повишение на мотивацията им за учене и развиване, подкрепяне реализацията им на пазара на труда и обезпечаване на квалифицирани фрагменти за най-търсените специалности. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР