През следващата седмица на срещата на министрите на земеделието от

...
През следващата седмица на срещата на министрите на земеделието от
Коментари Харесай

България против отглеждането на животни за кожи

" През идната седмица на срещата на министрите на земеделието от Европейския съюз в Люксембург, страни като Австрия и Нидерландия ще внесат план за документ, който не разрешава развъждането на животни за кожи в страните от Европейски Съюз. България ще поддържа тази възбрана ". Това заяви през днешния ден пред " " в Чирпан служебният министър на земеделието проф.. Той пристигна в града за откриването на Седмия народен фестивал на лавандулата и прегледа с интерес фермерския пазар, който е част от събитието.

Министър Бозуков напомни, че след неотдавнашната инспекция в единствената у нас плантация за норки край Стара Загора са установени някои нарушавания, основно от финансов темперамент, за чието унищожаване са направени съответните наставления. Предстои да бъде тествано дали те са изпълнени. Сега в България се отглеждат към 16 хиляди хектара с лавандула, а производството на лавандулово масло надвишава търсенето, заради което цената му спада.
 Институциите: Един проблем, много реакции за горските уволнения Институциите: Един проблем, много реакции за горските уволнения
Крутите уволнения в горския бранш бяха последвани от бурни реакции в обществото, клонящи от „ Осанна “ до „ Разпни го&l...

Въпреки това към този момент най-малко производителите не са потърсили помощ от страната, както направиха производителите на маслодайни рози, установи проф. Бозуков. Утре фестивалът продължава в чирпанското село Средно градище с кръгла маса по проблемите на производството на лавандула. Участието си в нея удостовери и служебният министър председател Стефан Янев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР