През следващата година ученици в първи и осми клас ще

...
Коментари Харесай

Прието: 300 лв помощ за 1 и 8 клас и данъчни облекчения за всички родители |

През идната година възпитаници в първи и осми клас ще получат еднократна помощ от 300 лева, реши Народното събрание като окончателното одобри през днешния ден бюджета на страната за 2021 година

След като ГЕРБ се отхвърли от детските надбавки за всички деца, а съдружният сътрудник " Обединени патриоти " възрази, Народното събрание утвърди компромисен вид в бюджета за 2021 година - данъчни облекчения за всички родители.

За едно дете годишната си данъчна основа ще може да се понижи до 4500 лева, за две - до 9000 лева и за три - до 13500 лева. Това значи, че семейство ще получи до 450 лева Отстъпка от налозите за едно дете, до 900 лева - за две и до 1350 лева за три и повече деца. В момента данъчното облекчение за дете е 20 лева

Освен това родителите с най-ниски приходи ще продължат да получават добавки. Семействата с приход до 410 лева ще продължат да получават сегашните добавки - за едно дете 40 лева, за две - 90 лева, за три - 135 лева, за четири - до 145 лева Помощта нараства с 20 лева за всяко последващо дете. Семействата с приход под 510 лева ще получават 80 на 100 от добавките.

Бюджетът продължавал промените

Следващото държавно управление ще може да извърши бюджет 2021, без значение от политическата настройка, сподели министърът на финансите Кирил Ананиев след окончателното приемане на Бюджета. Той счита, че с бюджета за идната година се продължава по пътя на промените, стартирани още в първите дни на управническия мандат.

" Средствата за опазване на здравето за следващата година също са рекордно високи. Тук са парите за медиците на първа линия, за медицинските действия, за имунизацията за COVID-19, за построяването на здравната осведомителна система и на националната педиатрична болница. В бюджет 2021 година са планувани средства както за кохезионната политика, по този начин и за нови инструмент последващо потомство Европейски Съюз, основан по предложение на Европейска комисия ", сподели министърът.

Той означи, че българското държавно управление работи върху националния проект за възобновяване и резистентност. " Планът залага намеса в няколко области на политиката, като зелената ни стопанска система с фокус към енергийната успеваемост, нововъведенията, дигитализацията, подобряването на свързаността на районите в страната и други ", разяснява още министър Ананиев.

Финансовият министър съобщи, че в случай че не е имало пандемия и всички отрицателни последствия, фискалната ни позиция е щяла да бъде доста по-ниска. " В същото време дефицитът и дългът на страната не престават да са измежду най-ниските в Европейски Съюз. И по двата индикатора продължаваме да сме сред първите в Европейски Съюз ", добави още Ананиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР