През следващата година ще започнем изграждането на бул. Копенхаген“, който

...
През следващата година ще започнем изграждането на бул. Копенхаген“, който
Коментари Харесай

Хекимян: Ще започнем изграждането на бул. „Копенхаген“ - нова връзка между „Младост“ и „Дружба

 izbori_2023_v1_012

През идната година ще стартираме построяването на бул. „ Копенхаген “, който с изключение на нова връзка сред „ Младост “ и „ Дружба “, планува и ново трамвайно трасе.

 

Това съобщи претендентът за столичен кмет от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян при среща с жители от квартал " Младост ", дружно с претендента за кмет на региона Юлиян Пейчев.


Ограничаването на новото строителство в „ Младост “ и опазване на междублоковите пространства е една от главните ни задания. Това ще стане посредством законово увеличение на наложителните отстояния при строителство в жилищните комплекси, съобщи Хекимян и добави: 

 

Един от първите обекти, които ще стартираме, е нов парк в „ Младост “ 3 на повърхност от 17 дка. Готови сме и с плановете за създаване на 4 нови детски градини и нова спортна зала в двора на 144 - то учебно заведение. Насочването на вложения към кварталите е главният ни приоритет и той включва създаване на квартални паркинги, поддържане на междублоковите пространства и детските площадки.


" Младост “ би трябвало да има собствен културен център и дружно с жителите ще определим най-подходящото място за него, акцентира Хекимян и съобщи: Намерението ми е да подсигурявам трасето за уголемение на метрото от Бизнес парка до Околовръстния път при Симеоновския въжен превоз. Освен комфортен достъп до Витоша, с него ще осигурим и понижаване на трафика. Това е задачата и на новите довеждащи линии, които планираме за региона.


Искам работата за София да продължи, сега има голям риск тя да спре, тъй като видяхме какво се случи в последните 3 години на национално равнище при ръководството на така наречен Промяна, напомни Хекимян.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР