През септември започва основният ремонт на пътя Мъдрец - Гълъбово,

...
През септември започва основният ремонт на пътя Мъдрец - Гълъбово,
Коментари Харесай

Пътната агенция обеща основен ремонт за пътя Гълъбово-Мъдрец през септември

През септември стартира главният ремонт на пътя Мъдрец - Гълъбово , оповестява Пътната организация.

Участъкът е с дължина 15,7 км.

Председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов се срещна в Гълъбово със заместник-кмета инж. Пламен Браков и направи оглед на трасето и на жп надлеза в село Обручище.

Всички звена на Агенция " Пътна инфраструктура " и на Министерство на регионалното развитие са мобилизирани и работят координирано, с цел да може ремонтът да стартира час по-скоро, увери той.

Той уточни, че при започване на август ще е подготвен планът за замяна на водопровода , предоставен от ВиК сдружението. В обсега на републиканския път минава остарял етернитов тръбопровод на селата Искрица, Медникарово и Обручище, като при ремонта на пътя той би трябвало да бъде сменен. По тази причина районното министерство разпореди неотложно планиране за подмяната на 5-километровия тръбопровод, а също и построяването на 210 водопроводни отклонения.
 Властта отново даде обещание ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец - наесен
Властта отново даде обещание ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец - наесен

Хората от обитаемоте места обаче остават недоволни

Заместник-кметът пък означи, че общината ще спомага и на пътното ръководство, и на ВиК сдружението, с цел да се ускорят строителните действия. До започването им през септември АПИ ще извърши местни поправки на най-компрометираните сектори , с цел да се обезпечи сигурността на придвижване по третокласния път.

Припомняме, при започване на месеца над 100 поданици и кметове на всички 11 обитаеми места от община Гълъбово излязоха на следващ.

Въпреки че по сектора всекидневно минава трафикът с служащи за рудниците и ТЕЦ-овете от комплекса " Марица-изток ", той не е ремонтиран повече от 40 години.
 Протест блокира пътя край Топлоелектрическа централа
Протест блокира пътя край Топлоелектрическа централа " Брикел "

Протестиращите упорстват за ремонт на пътя Гълъбово - Мъдрец

През последните годините и получаваха обещания от няколко министри на районното развиване и благоустройството за ремонт на пътя. Третокласният път не е ремонтиран главно от 1976 година По него всеки ден минават над 2000 служащи от мините наоколо.

През август 2022 година Пътната организация събщи, че на пътя сред Мъдрец и Обручищe. При последния митинг в средата на март тогавашният районен министър Гроздан Караджов даде обещание , че ремонтът на пътя ще стартира до края на март. Това обаче по този начин и не се случи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР