През септември тази година мобилното приложение ChatGPT показа впечатляващи резултати,

...
През септември тази година мобилното приложение ChatGPT показа впечатляващи резултати,
Коментари Харесай

ChatGPT постави два рекорда за един месец

През септември тази година мобилното приложение ChatGPT сподели впечатляващи резултати, поставяйки два върха.

Първо, програмата е изтеглена 15,6 милиона пъти, което е впечатляващ резултат. Второ, приложението генерира близо 4,6 милиона $ доходи от потребителите на iOS и Android по целия свят.

Въпреки тези впечатляващи числа обаче, растежът на приходите стартира да се забавя. Ако през юли и август растежът беше надлежно 31% и 39%, то през септември този индикатор падна до 20%.

Това може да значи, че ChatGPT наближава насищането на пазара на мобилните консуматори, които са подготвени да платят за усъвършенстваната версия Plus на услугата от $19,99 на месец. Тя обезпечава по-бързо време за реакция, предпочитан достъп по време на пиковите часове и ранен достъп до новите функционалности и усъвършенствания. И въпреки всичко, абонаментът ChatGPT+ е издирван: приходите от потреблението на ChatGPT на мобилни устройства през юни бяха 2,1 милиона $, а през юли — 2,74 милиона $, през август — 3,81 милиона $, а през септември сложи нов връх – 4,58 милиона $.

Струва си да се означи, че макар рекордните числа, платформата не е най-голямото AI приложение по доходи. Неговият съперник, в лицето на приложението Ask AI, демонстрира по-високи облаги с помощта на дейната рекламна акция. Компанията харчи по $6,48 милиона през май, когато мобилното приложение ChatGPT започва до пика си от $6,55 милиона през август, съгласно Appfigures. През септември приходите от приложението Ask AI спаднаха до $5,51 милиона, което към момента е повече от тези на ChatGPT. Други AI приложения, като Genie и AI Chat Smith, се оповестява, че изостават от Ask AI във връзка с приходите. Въпреки това, като се вземат поради разноските за реклама, Ask AI може да е по-малка компания от ChatGPT във връзка с доходността, даже и с по-високи доходи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР