През септември Франция отчете поредния спад до средни нива от

...
През септември Франция отчете поредния спад до средни нива от
Коментари Харесай

Спад и при лихвите, и при отпуснатите заеми

През септември Франция регистрира следващия спад до междинни равнища от 1.22% при лихвите по ипотечните заеми. Броят на отпуснатите жилищни заеми през второто тримесечие на настоящата година регистрира намаляване от 15.6% по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данните на мониторинговата компания Crédit Logement/CSA.

Понижение на лихвите по ипотеките се наблюдаваше от самото начало след растеж по време на пролетната рецесия, провокирана от пандемията. Днес равнищата се доближават до историческото дъно, което беше достигнато в края на 2019 година от близо 1%. Основата причина банките да решат да намалят лихвените равнища е стремежът за привличане на повече клиенти.

Независимо от основаването на удобната обстановка, пазарът на недвижими парцели е надалеч от възобновяване, въпреки да е преодолял отрицателните фактори от карантината. Спадът от 15.6% при отпуснатите нови заеми през третото тримесечие на тази година по отношение на същия интервал на предходната, се дължи на обстоятелството, че доста хора със междинни приходи се отхвърлиха да купуват жилище, до момента в който не стане ясно накъде ще тръгне стопанската система след пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР