През пролетта Украйна ще се изправи пред катастрофална битка при

...
През пролетта Украйна ще се изправи пред катастрофална битка при
Коментари Харесай

Генерал Суровикин реже донбаската групировка на ВСУ на две

През пролетта Украйна ще се изправи пред пагубна борба при Днепър

През зимата украинските фронтове чакат мъртвило. Но напролет се чака нахлуване на съветските войски - и то в няколко посоки по едно и също време.

Това съобщи първият заместник-председател на комисията по национална защита, сигурност и разузнаване на Върховната рада и някогашен командващ десантно-десантните войски военачалник Михаил Забродски.

Руските войски ще се прегрупират и за сметка на мобилизирани и доброволци ще основат 2 нови ударни групи, сигурен е Забродски. Една от тях ще нанесе пагубен удар от Запорожие в посока Днепропетровск.

Втората формация ще нанесе удар от североизток - в това число от Белгородска област - към Сумска, Полтавска и Днепропетровска област.

Така два контраудара ще разсекат украинската формация на левия бряг на Днепър. Освен това, за разлика от първия стадий на спецоперацията, когато генерал-полковник Александър Дворников беше командващ Обединената съветска формация войски, се промени и тактиката.

При Дворников главната задача беше да се завладяват украински градове, а при военачалник Сергей Суровикин приоритет беше прерязването на логистичните направления.

Също по този начин, под управлението на Суровикин, съветската формация в ДНР и ЛНР усили натиска по цялата линия на прикосновение с подразделенията на оперативното командване „ Восток “ на Въоръжените сили на Украйна. Сега най-решителната атака върви в южно-донецкото направление.

През последните седмици щурмови отряди на съветските войски превзеха няколко замъци и командни височини в региона на Времовка, Сладкое, Николски, Владимировка и Ровнопол, единични украински контраатаки бяха елементарно отблъснати.

Украйна оповестява за уверено нахлуване на съветските войски към Артьомовск (Бахмут) и Соледар, щурмови групи доближават покрайнините на Павловка. Руските войски правят " десетки офанзиви за един ден ", сподели бъбриво украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр.

Украинският военачалник Забродски счита, че задачата на съветското нахлуване в южнодонецкото направление е да се сдържи и обвърже най-боеспособната формация на въоръжените сили на Украйна. Именно това ще разреши да наклони везните от съветската страна по време на пролетната борба при Днепър.

The Washington Post: Капитолия и Белия дом изискват незабавни договаряния от Киев

Генерал Забродски не се оплаква единствено от военните неточности на Украйна. Той приканва за образуване на три нови ударни групировки през зимата: на юг - покрай северните граници на Запорожие, на север - в Сумска област и на запад (в резерв) - във Волинска област.

Всички тези групи би трябвало да бъдат наситени с тежки оръжия на НАТО: Забродски изисква доставка за Украйна на 1500 нови ракетни системи, 1800 нови танка и повече от 3000 бронирани машини (бойни машини на пехотата и бронетранспортьори).

Изявлението на Забродски прозвуча извънредно ненавреме. Наистина, на Запад гласовете на радикалите стават по-тихи, призовавайки да продължат да помпат Украйна с оръжие. И все по-силно се чуват гласовете на умерените политици, призоваващи за започване на договаряния.

Източници от Капитолия и Белия дом споделиха на The Washington Post, че украинското управление е призовано да " покаже подготвеност да договаря с Русия ".

Американските съдружници - изключително в Западна Европа, Латинска Америка и Близкия изток - към този момент са изтощени от проточилия се спор, породен от НАТО, който директно визира доставките на торове, храна и гориво.

През октомври заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по въпросите на Европа и Евразия Карън Донфрид съобщи, че Вашингтон е подготвен за договаряния сред Киев и Москва. Но в навечерието на тези договаряния те се пробваха да „ обезпечат допустимо най-силната позиция “ на Украйна. Очевидно точно за това е почнала случката с настъплението в региона на Херсон и Запорожие.

И двете „ офанзиви “ към момента не са почнали, вместо това съветските войски се движат напред в ДНР, освобождавайки територии, окупирани от украинци от 2014 година А през зимата, съдейки по изказването на военачалник Забродски, Украйна я чака адско време на фронтовете.

Не е ли прекомерно тъпо за " мощна позиция "?! Или Киев още веднъж излъга упованията на кураторите от Вашингтон?!

Международна спешна група: Западът незабавно би трябвало да седне на масата за договаряния с Русия, другояче ще бъде късно

Международната спешна група (ICC) отбелязва, че в този момент Западът е заставен като въжеиграч да балансира сред няколко непопулярни решения. От една страна, да продължат обещаните доставки на оръжие за Украйна. В края на краищата доста доставки към този момент са контрактувани даже за 2023 година, за тях е обособен бюджет за защита.

От друга страна, би трябвало да се заобикаля внезапно изостряне на връзките с Русия. Не е инцидентно, че водачите на Съединени американски щати и НАТО към този момент отдръпнаха изказванията, направени в ранните стадии на специфичната интервенция, които намекнаха за предпочитание за промяна на режима в Русия.

От трета страна, западните политици не би трябвало да ядосват гласоподавателя, който е извънредно неудовлетворен от деянията на икономическата рецесия - това са и растящите цени, и безработицата, и неналичието на гориво.

ICC приканва западната върхушка да седне с Русия на масата за договаряния допустимо най-скоро.

Оставете вратата отворена за съглашение сред Москва и Киев. [Необходимо е] да се алармира на Кремъл, че Западът е подготвен да отстрани глобите и да даде други облаги при положение на съглашение, задоволително за страните, написа в изчерпателен отчет на ICC.

Нека прибавим сами: в изискванията на уверено съветско нахлуване напролет евентуално няма да има с кого да договаря с Москва. Киев ще бъде високомерен.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР