През пролетта на човек му се иска да хапне нещо

...
През пролетта на човек му се иска да хапне нещо
Коментари Харесай

Идеи за вкусни пролетни супи

През пролетта на човек му се желае да хапне нещо зелено, защото организмът си желае своето – след неналичието на витамини през зимата имунната система има потребност от подсилване. А най-добре това може да стане с вкусни и здравословни зелени супи.

През пролетта една от най-популярните супи е спаначената. За приготвянето й са нужни 500 грама спанак, 1 чаша ориз, 1 глава лук, 1 яйце, половин кофичка кисело мляко, сол на усет.

Спанакът се почиства от дръжките и от повехналите елементи, измива се и се попарва, след което се нарязва на ситно. Запържва се до транспарантно лукът и се смесва със спанака. Поръсва се със сол на усет и се прибавят 5 чаши вряла вода.

 Супа от Лапад

След като поври към три-четири минути, се прибавя оризът и когато той стане мек, супата се застройва с киселото мляко и яйцето. След това супата незабавно се смъква от котлона, с цел да не се пресече яйцето.

Актуална през пролетния сезон е и супата от коприва. Необходими са 200 грама коприва, 1 супена лъжица брашно, 3 супени лъжици зехтин или олио, настъргано сирене на усет.

 Супа Коприва

Копривата се попарва, нарязва се и по-късно се поставя да се вари към 10 минути в половин литър вода. Добавя се запърженото в олиото брашно и се долива с още две чаши вода. Вари се пет минути и при сервиране се добавя със сирене по усет.

Агнешката чорба е подобаваща за пролетта. В комбиниране със спанак агнешкото месо разкрива напълно усета си. За да приготвите чорба от агнешко месо и спанак, са ви нужни 500 грама агнешко месо, 200 грама спанак, 2 стръка зелен лук, 1 яйце, 1 чаша ориз, сол, магданоз, една чаена лъжичка червен пипер, половин кофичка кисело мляко.

Месото се нарязва на дребно, запържва се и се прибавя спанакът, който авансово е нарязан. Добавя се и лукът, нарязан на ситно. След като всички съставки се пържат към четири-пет минути на муден огън, се прибавя размитият в малко вода червен пипер.

Долива се с половин литър вряла вода. Добавя се оризът и когато е омекнал, супата се застройва с яйцето и киселото мляко и се поръсва с магданоза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР