През предишния програмен период в България са извършвани инвестиции, каквито

...
През предишния програмен период в България са извършвани инвестиции, каквито
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Остава ни да разплатим над 1 млрд. евро по европроекти

През предходния програмен интервал в България са осъществявани вложения, каквито не са били правени от 20 години и опитността на строители и възложители първоначално е била дребна. Така вицепремиерът Томислав Дончев изясни пред bTV проблемите, които имаше у нас с европарите и спрените стратегии от 2007 година насам. Според него свършеното е доста и в десетки градове се подменя ВиК мрежа, построяват се пречиствателни станции, автомагистрали и друга инфраструктура, а също така с пари от Брюксел се вършат доста от ограниченията в обществената сфера.

„ Фотофинишът” на предния програмен интервал е 31 декември, като за полугодието осъществяването е 98%, само че има 1.1 милиарда евро, които би трябвало да бъдат разплатени, уточни Дончев. Той добави, че все още темпът е 25 млн. евро седмично, само че с цел да се реализира задачата, би трябвало се вдигне до 30 млн.

Всички мога да си получат новите сметки за август и да преценяват дали да стачкуват, разяснява вицепремиерът. По думите му в огромна степен е решен казусът с цените на тока за бизнеса след срещи с работодатели, синдикати и специалисти.

След приемането на някои ограничения, измежду които унищожаване на свръхподпомагането на ВЕИ централите, се е запазила цената за консуматорите. „ Може да има смяна за избрани категории консуматори, само че това не включва огромните индустриални консуматори, за които токът е основна част от разходите”, акцентира Дончев. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР