През последното тримесечие на 2017-а растежът на заплатите в Еврозоната

...
През последното тримесечие на 2017-а растежът на заплатите в Еврозоната
Коментари Харесай

България е трета по ръст на заплати в ЕС, твърди Евростат

През последното тримесечие на 2017-а растежът на заплатите в Еврозоната и в целия Европейски съюз се усъвършенства едва по отношение на предходните три месеца, като в това време нашата страна остава на трето място (след Румъния и Унгария) по растеж на заплащането на труда, демонстрират данни на Евростат, представени от БНР.

Данните на Евростат за България не престават да демонстрират стабилен растеж на заплащането на труда и през последното тримесечие на 2017-а година с цели 12,0% на годишна база след покачване с 10,6% през предходните три месеца. По този индикатор нашата страна заема трето място измежду всички 28 страни - членки на Европейски Съюз, изпреварена само от Румъния (със скок на заплатите с 14,2%) и Унгария (с покачване от 12,5%).

Данните демонстрират, че най-солиден скок на заплатите в България през трите месеца до края на декември 2017-а година е регистриран в строителството (повишение с 12,5% на годишна база), следвано от сферата на услугите (повишение с 11,8%) и в индустриалния бранш (повишение с 11,3%).

Общата почасова цена на работната мощ в нашата страна също записва най-солиден скок в строителството (повишение с 11,9% на годишна база), следвано от бранша на услугите (увеличение с 11,8%) и промишлеността (повишение с 11,7%, прибавя Националното радио./ segabg.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР