През последното денонощие тайванските военни са засекли движение във въздушното

...
През последното денонощие тайванските военни са засекли движение във въздушното
Коментари Харесай

Тайван вдигна изтребители срещу 29 китайски военни самолета

През последното денонощие тайванските военни са засекли придвижване във въздушното и морското пространство покрай острова на 29 самолета и 10 кораба на Народноосвободителната войска на Китай (НОАК), заяви Министерството на защитата на Тайван в четвъртък.

Според известието два изтребителя J-11 са навлезли в идентификационната зона на противовъздушната защита на Тайван в югозападната част на бранша, а един противоподводен аероплан Y-8 е пресякъл по този начин наречената междинна линия в южната част на Тайванския проток. Освен това покрай източното крайбрежие на острова е регистриран хеликоптер за битка с подводници Z-9.  Въоръжените сили на острова дадоха отговор, като подвигнаха изтребители и разположиха противовъздушни ракетни системи за следене на цели.

Тайван се ръководи от лична администрация от 1949 година, когато останките от силите на Гоминдан, водени от Чан Кайши (1887-1975), избягаха на острова, откакто бяха победени в гражданската война в Китай. Оттогава Тайван резервира знамето и някои други атрибути на някогашната Китайска република, които са съществували на континента преди комунистите да дойдат на власт. Официален Пекин счита Тайван за една от провинциите на КНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР