През последното денонощие нивото на Дунав при Лом се е

...
През последното денонощие нивото на Дунав при Лом се е
Коментари Харесай

Нивото на Дунав при Лом се е понижило леко

През последното денонощие равнището на Дунав при Лом се е намалило с 10 сантиметра, а в последните четири дни - с към 25 сантиметра, оповестиха от общината в града. Днес са измерени 747 сантиметра по отношение на условната кота "нула ".

Въпреки лекия спад, прогнозите са за повишаване в околните дни и поради това въведената от общината втора степeн на подготвеност за деяние - "постоянно наблюдаване ", остава в действие, оповестиха от локалната администрация. На пет места в Лом и селата Станево, Орсоя и Долни Цибър са ситуирани пунктове за наблюдаване, които непрекъснато наблюдават изменението на равнището и целостта на защитните дигите.
Третата степен за деяние - "изграждане на защитни уреди ", ще бъде въведена, в случай че Дунав доближи равнище от 870 сантиметра в града. Тогава в региона на пристанището ще бъде построена краткотрайна земнонасипна дига. Към момента няма индикации, че това равнище ще бъде достигнато, няма заплаха от заливане на урбанизирани територии в Лом, оповестиха от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР