През последния месец обаче потоците на украински бежанци към Гърция

...
През последния месец обаче потоците на украински бежанци към Гърция
Коментари Харесай

От Гърция: България изрита украинските си бежанци, които дойдоха при нас за по-адекватно заплащане

През последния месец обаче потоците на украински бежанци към Гърция се усилиха фрапантно. Това се дължи, от една страна, на това, че украинците към този момент научават, че могат да си намерят работа в южната ни съседка, само че и на обстоятелството, че България ги " изрита по някакъв метод " и предлага по-ограничени благоприятни условия за развиване. Това споделя пред slpress.gr Манос Логотетис, основен секретар на по приемането на претендентите за леговище в страната

В Гърция към 4000 украински бежанци към този момент са намерили работа в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Украинците ще помагата на съседите ни най-малко частично да се преборят с недостига на работна ръка, който е поради ниското възнаграждение. Преди месец в Гърция бе подписан групов трудов контракт за работещите в заведенията за хранене и хотелите. Но под натиска на предприемачи министърът го анулира. 

Логотетис добавя още, че украинците са избрали Гърция пред България, тъй като по този начин ще взимат доста " по-адекватни " заплати за труда си.  

18 096 украински бежанци са подали молба за краткотрайна протекция в Гърция, а по данни на Министерството на имиграцията и убежището 16 000 към този момент са я получили. Въпреки това, доста от тези, които в началото са пристигнали в Гърция, се завръщат в родината си, защото наподобява, че Западна Украйна е релативно безвредна за живеене. Повечето бежанци са дами, деца и възрастни хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР