През последните седмици заплахите срещу българи в РСМ се засилиха.

...
През последните седмици заплахите срещу българи в РСМ се засилиха.
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Последните 2 години властите в София останаха глухи за апелите на българите в РСМ

През последните седмици заканите против българи в РСМ се ускориха. В Охрид това е единствено третият сходен случай.

Първо бяха счупени прозорците на офиса на клуб „ Цар Борис III “, след това бе стреляно с револвер по него, а в този момент е пребит и негов деятел, написа в позиция до медиите  Красимир Каракачанов -почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация.

Македонската полиция досега не е разкрила нито един от причинителите на тези дейности. Агресията на антибългарските среди в Северна Македония се изостри, насърчавана намерено от публични политически среди в Скопие. След като българските политици клекнаха на „ партньорския “ напън и одобриха така наречен проект „ Макрон “, който разреши на един брутално антибългарски, подкупен и недемократичен режим в Скопие да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз. Антибългарският хайлайф в РСМ видя, че днешните български политици не могат сами да вземат решения, а се командват извън. И станаха освен нагли, само че и брутални, декларира Каракачанов.

За всичко, което се случва на българите в Македония, са отговорни тези безгръбначни български политици, които предадоха и българските национални ползи, и българите в Македония, клякайки пред външния напън на „ сътрудниците “ в името на някакви мъгляви, световни, демократични ползи.

Напомням, че този акт на изменничество бе приветстван като първата демонстрация на образуване на така наречен „ евроатлантическо “ болшинство в Народното събрание, което, както виждаме, до през днешния ден не е сътворило нищо потребно за България. И комунистите през 1946 година, и днешните „ евроатлантици “ във връзка с българите в Македония под външен напън на Москва тогава, а на Вашингтон през днешния ден, направиха едно и също – национално изменничество!

Последните две години управляващите в София освен мълчат и не подхващат нищо действително за отбрана на правата на българите в Македония, оставайки глухи за техните апели за помощ и ги залъгваха с безсмислени срещи в София, от които главно целяха да си създадат персонален политически пиар. И до ден сегашен не свършиха нищо действително в тяхна отбрана.

Но в случай че и през днешния ден държавно управление, и президентът Радев - който го назначи, и този път не създадат нещо ясно, твърдо и изрично в отбрана на сънародниците ни в Македония, уверен съм, че в България към момента има задоволително българи, които могат да вземат нещата в свои ръце - по този начин, както са го правили в предишното! Българи, за които понятия като чест, достолепие и народен интерес имат по-голямо значение от днешните неомарксистки, либералноглобалистки утопии, приключва Каракачанов.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР