През последните няколко седмици част от българските сайтове и други

...
През последните няколко седмици част от българските сайтове и други
Коментари Харесай

Руското военно разузнаване през 1913 г.: Апетитите на българските журналисти са доста скромни, ще ги купим лесно

През последните няколко седмици част от българските уеб сайтове и други електронни медии демонстративно и доста видимо се обърнаха и започнаха да популяризират кремълски опорки и рашистка агитация.

За нас, тези които изследваме от десетилетия съветския империализъм, сходен феномен не е неочакван. По-скоро е възмутително, че продажността на част от българските медии и публицисти дори не се крие. Тази подкупност към Русия е обичайната и може да се наблюдава в историята ни преди повече от 100 години.

Zonanews разгласява извънредно забавно писмено свидетелства от архивите на съветското военно имперско разузнаване, което се съдържа в неповторимото писмено проучване на Евгений Сергеев и Артьом Улунян " Не предстои на разгласяване (Военните сътрудници на Руската империя в Европа и на Балканите през 1900-1914 гг.) ". Книгата се намира в библиотеката и архивите, които употребява нашият уебсайт.

 Книгата Книгата " Не предстои на разгласяване... " Източник: Zonanews
В тази книга, въз основата на незнайни, засекретени преди този момент материали, се изследва работата на съветските военни сътрудници в европейските и балканските страни в интервала 1900-1914 година и предлаганите от тях рекомендации за деяние към съветското имперското военно и политическо управление.

 Военните сътрудници на Руската империя в Европа и на Балканите през 1900-1914 гг. Военните сътрудници на Руската империя в Европа и на Балканите през 1900-1914 гг. Източник: Zonanews
В това проучване има доста и все неповторима архивна информация за тези времена и съветската шпионска активност в Европа и на Балканите. На стр.405 обаче има един откъс, който е изключително настоящ и дава опция да се направи паралел сред продажността на тогавашните български " публицисти " и щемпел, и днешни техни сътрудници.

 Според съветското имперско военно разузнаване, българските публицисти се купуват елементарно и за малко пари Според съветското имперско военно разузнаване, българските публицисти се купуват елементарно и за малко пари Източник: Zonanews
Според съветското имперско военно разузнаване, българските публицисти се купуват елементарно и за малко пари. Ето какво пишат Евгений Сергеев и Артьом Улунян:
" За задачите на удобно за Русия влияние върху обществено-политическото състояние в България, представителят на военното разузнаване в София предложил да се прегледа опцията " да имаме тук печатни органи, които ще получават от нас негласни дотации и ще отразяват събитията в мечтан от нас смисъл. Това тук се прави от австрийците за битка с съветското въздействие и ние би трябвало да се поучим от тях, още повече, че разноските (за финансирането от съветското военно разузнаване на български вестници, бел. ред.) надали ще коства повече от 15-20 хиляди рубли на година, защото апетитите на българските публицисти са извънредно скромни ". Край на цитата!

Днешните позорни продажници-рубладжии, който единствено за няколко месеца завъртяха публицистичната си политика в интерес на съветската експанзионистична нацистка политика, би трябвало да се срамят от държанието си. Въпреки, че нито са първи, нито последни по тези земи, които се продават за шепа московски сребърници.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР