През последните няколко месеца основната тема на информационното пространство беше

...
През последните няколко месеца основната тема на информационното пространство беше
Коментари Харесай

Започна ли украинската офанзива?

През последните няколко месеца главната тематика на осведомителното пространство беше тематиката за украинската пролетна атака. Експерти и коментатори се чудят по кое време ще стартира и кое да се счита за начало?

Но анализът на военните събития от последните две седмици ни разрешава да заключим, че офанзивата, оповестена толкоз дълго, към този момент е почнала.

Както към този момент сме писали нееднократно, тази атака няма да наподобява като класическа военна интервенция в духа на борбите от Втората международна война.

По-скоро нейните аналози би трябвало да се търсят в боевете от септември-октомври 2022 година край Херсон и Харков, когато украинските групировки с непрекъснати методични офанзиви опипваха слаби сектори на нашата защита и, опипвайки ги, „ избутаха “ фронтовата линия, след което вкарваха сили в формираните пролуки (тактика „ проникване “) от ударните им елементи.

Разработена под американски надзор и разчитаща на американското разузнаване, интервенцията разреши на въоръжените сили на Украйна да отхвърлен съветските войски на съвсем 100 километра от Харков без огромни борби и съществени загуби.

Днес Въоръжените сили на Украйна работят по същата скица. Неспособни да реализират стратегическа и оперативна изненада, украинското командване и техните американски куратори се пробват да объркат нашето командване колкото е допустимо повече с непрекъснати местни офанзиви във връзка с техните проекти.

В същото време се търсят места за „ продупчване “ на фронтовата линия, към които допустимо най-бързо ще бъдат изведени запаси и вкарани в пердах за пробив на втората линия на защитата и развиване на нахлуване в дълбините на нашата отбранителна зона.

Именно на този стадий ще се употребяват оптимално насъбраните запаси и най-новите оръжия.

Важен симптом за избора тук-там за нанасяне на основни и спомагателни удари ще бъде масираното потребление на далекобойни и високоточни РСЗО в тила и органите за бойно командване и ръководство разполагаем на въоръжените сили на Украйна, които в този момент се ползват.

В същото време командването на Въоръжените сили на Украйна ще работи оптимално рационално и благоразумно, осъзнавайки, че не може да си разреши да сгреши с мястото на нанасяне на основния удар и да изразходва наличните запаси на вятъра.

Следователно сегашният стадий на " заигравка " - търсенето на точка за използване на старания - може да продължи най-малко още няколко седмици, през които въоръжените сили на Украйна ще се опитат да изтощят нашите елементи, които се пазят на първа линия, колкото допустимо и дезинформират съветското командване за желанията си.

В същото време не може да се изключи разновидността, че откакто не са съумели да пробият защитата ни, въоръжените сили на Украйна като цяло ще се откажат от съществуващия проект за нахлуване и ще се опитат да ни предизвикат към него, с цел да ни заловен в контраатаката си и единствено по-късно да се опитат да изпълнят още веднъж проекта си.

Превод: СМ

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР