През последните месеци няколко фрапиращи случая на катастрофи повдигнаха въпроса

...
През последните месеци няколко фрапиращи случая на катастрофи повдигнаха въпроса
Коментари Харесай

Даден ли е подкуп на полицейски служители при катастрофата на Околовръстното

През последните месеци няколко фрапиращи случая на произшествия повдигнаха въпроса има ли полицейски чадър над пияни и дрогирани водачи на пътя? Следва извънреден роман на притежателя на drink&drive компанията, която е трябвало да вземе пияния и дрогиран водач от Околовръстното в столицата в злополучната нощ, в която умъртви на пътя френски жител.

Шофьорът на скъпата кола бил постоянен клиент на drink&drive компанията на Димитър Геров. Малко преди злополуката още веднъж му звъни, с цел да употребява услугите му, описа притежателят на сдружението пред NOVA.

„ На мен ми се обади, аз потеглих към него, обаче до момента в който пътувахме към адреса ни спря патрулен автомобил за инспекция, при което ни забави. Служителите са на работа, не ги упреквам, само че във въпросната вечер инспекцията продължи 30 минути ”, спомня си Геров.

Заради забавянето се постанова Геров да изпрати друга кола, която е наоколо до Димитър Любенов, с цел да го вземе от заведение в квартал „ Бояна ”. Две пресечки преди въпросния адрес втората кола се разминава с проверявания автомобил. Шофьорите го разпознават и се свързват с шефа си. „ Съобщават ми, че патрулен автомобил кара след него на пусната сигнализация ”, сподели още Геров. По думите му по-късно служителите на реда стопират автомобила на Любенов.

Че е имало позвъняване до компанията, потвърдиха и от Софийската градска прокуратура. От записи на три камери се вижда, че патрулен автомобил съпътства скъпия автомобил, ръководен от Любенов, досега на злополуката, сподели заместник-градският прокурор Иво Илиев.

Стои въпросът - дали до момента в който няма камери е даден подкупът от 200 лева, за който Любенов твърди, че е дал. По данни от GPS-а колата на униформените е карала с превишена скорост - с към 100 километра в час. Връщат се на мястото на злополуката едвам, откакто е подаден сигнал до 112 от различен очевидец.

Двамата мъже, които са били в колата drink&drive към този момент дават показания в съда. Все още няма повдигнати обвинявания против двамата служители на реда, пробвали да избягат от мястото на злополуката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР