През последните години заседналият начин на живот се превърна в

...
През последните години заседналият начин на живот се превърна в
Коментари Харесай

Най-полезните упражнения, които всеки може (и трябва) да прави

През последните години заседналият метод на живот се трансформира в същински камшик за актуалното общество. Все повече хора осъзнават заплахите свързани с обездвижването, само че доста от тях не намират сили или предпочитание да се трансформират.

Още повече пък са заблудените, че с цел да спортуваш, имаш потребност от скъпа екипировка, уреди или фитнес зала. Всъщност с цел да подобрите здравето си с физически извършения, са ви нужни единствено предпочитание за смяна и ясна цел. Не сте уверени? Продължавайте да четете.

Предлагаме ви три от най-полезните извършения, подобаващи за всевъзможни хора, които можете да започнете още през днешния ден:

Вървене

Има ли нещо по-полезно и в същото време прелестно от разходката? Едва ли. Това е може би най-популярното и уместно за всички възрасти и благоприятни условия упражнение, към което можете да се ориентирате още през днешния ден.

Дъска

Наричат „ дъската “ или „ планк “ същинско знамение на упражненията. То тренира по едно и също време съвсем всички мускули в човешкото тяло.

        View this post on Instagram                      

A post shared by Healthy & Lifestyle (@healthylifestyle360) on Apr 2, 2019 at 2:54am PDT

Как се прави - заемете позиция за лицева опора, като поставяте дланите и лактите върху пода. Изпънете гръбнака като дъска и запазете тази позиция. Експерти предлагат да започнете с дълготрайност от 20 секунди, а с течение на времето можете да удължавате времетраенето, до момента в който достигнете 4 минути.

Разтягане

Разтягането е постоянно подценявано, а в действителност доста значимо упражнение. То намалява кръвната захар, намлява напрежението, поддържа ставите и сухожилията ни здрави, понижава болката в мускулите, подкрепя кръвообращението и преноса на О2 в цялото тяло.

        View this post on Instagram                      

A post shared by Lorraine Sorlet (@lorrainesorlet) on Apr 1, 2019 at 1:55am PDT

Не забравяйте храненето!

Също като спорта, храненето играе основна роля за здравословния метод на живот. Експертите предлагат поддържането на уравновесена диета, която да включва плодове, зеленчуци, протеини, пълнозърнести храни и здравословни мазнини.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР